News

Apare o nouă bancă în România. Anunț important pentru milioane de români

Țara noastră va avea în curând încă o instituție bancară. Veste uriașă pentru milioane de cetățeni. Când are loc lansarea.
03.04.2024 | 20:20
Apare o noua banca in Romania Anunt important pentru milioane de romani
Țara noastră va avea în curând încă o instituție bancară. Veste uriașă pentru milioane de cetățeni. Când are loc lansarea. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Apare o nouă bancă în România. Anunț important pentru milioane de români la numai câteva luni de la primele informații despre acest subiect. Cu siguranță, se anunță un rival extrem de puternic pentru Revolut.

Țara noastră va avea în curând încă o instituție bancară. Veste uriașă pentru milioane de cetățeni. Când are loc lansarea

Țara noastră va avea în curând încă o instituție bancară. Veste uriașă pentru milioane de cetățeni. Când are loc lansarea primei bănci 100% digitale din România. Aceasta este deținută de Banca Transilvania și se numește Salt Bank.

ADVERTISEMENT

Mai exact, banca digitală va putea fi accesată din cursul zilei de joi, 4 aprilie 2024, pe modelul gigantului Revolut. Marea lansare vine la scurtă vreme după ce Banca Transilvania a achiziționat Idea Bank în jurul căreia se construiește acum conceptul.

Compania a transmis că va lucra cu clienții fizici sau juridici, prin intermediul unei platforme digitale. Mai mult decât atât, Salt Bank va avea o sucursală digitală pentru a putea oferi suport uman clienților săi.

ADVERTISEMENT

„Salt Bank reprezintă fuziunea perfectă între tehnologie de ultimă oră și empatie umană, oferind servicii bancare 100% digitale, completate de un Care Center complet umanizat.

Noi credem în puterea tehnologiei de a simplifica și îmbunătăți viața financiară, fără a pierde din vedere căldura și suportul esențial uman”, este mesajul transmis de bancă, scrie economedia.ro.

ADVERTISEMENT

Salt Bank va începe cu un produs minimal prin care va oferi o parte din serviciile de bază. Mai exact, este vorba de cont curent și card de debit, care vor fi pe placul clienților din România. Neobanka are în prezent avantajul mobilității rapide în piață.

Salt Bank, prima bancă digitală din România

Salt Bank este prima bancă digitală din România care va fi disponibilă în curând. Prima oară va putea fi accesată de persoanele fizice și ulterior, se va extinde către persoanele fizice autorizate și spre microcompanii.

ADVERTISEMENT

În prezent, aplicația are opțiuni pentru economisire, depozite sau investiții. Pentru strategia şi dezvoltarea băncii pachetul de inves­ti­ţii se ridică la 80-100 milioane de euro, cu po­si­bilitatea de a se extinde.

Informația a fost făcută publică în luna martie de Gabriela Nistor, director general al Salt Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Dezvoltatorii își propun ca în maxim 3 ani să se atingă un număr de 1 milion de clienți.

„Vrem să fim în slujba clienților într-un mod care vrem să ne definească și să ne diferențieze. Vrem să fim la intersecția între o aplicație mobilă – unde poți face totul remote-digital, dar cu suport uman, atunci când clientul are nevoie. 

Toate aceste soluți noi dau flexibilitate și scalabilitate clienților, care se pot baza pe infrastructura băncii. În lume, sunt 1 miliard de conturi de clienți deschise la neobănci, din 8 miliarde de oameni, ceea ce arată apetitul oamenilor în această direcție”, a declarat directorul general Salt Bank, conform Forbes.

ADVERTISEMENT