Life

Animal extrem de rar, apariție pe pârtiile din Poiana Brașov. Mai sunt doar câteva mii de exemplare în țară

Apariție neobișnuită pe pârtiile din Poiana Brașov. A fost văzut un animal extrem de rar, mai sunt doar câteva mii de exemplare în țară.
23.02.2023 | 16:53
Animal extrem de rar aparitie pe partiile din Poiana Brasov Mai sunt doar cateva mii de exemplare in tara
A fost văzut un animal extrem de rar în Poaian Brașov. foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Un animal extrem de rar a avut o apariție pe pârtiile din Brașov și chiar s-a plimbat printre turiști. Este vorba despre cocoșul de munte.

Apariție neobișnuită pe pârtiile din Poiana Brașov

Cocoșul de munte este un animal protejat de lege în România, iar în sălbăticie mai există foarte puține exemplare, așa că apariția acestui exemplar a fost una cu adevărat specială.

ADVERTISEMENT

Cocoșul de munte și-a făcut apariție pe pârtiile din Postăvaru și chiar s-a plimbat printre turiști vreme de câteva zeci de minute.

Apariția acestui animal extrem de rar este cu atât mai interesantă în acest context deoarece această specie de păsări iese foarte puțin la vedere, mai ales în preajma oamenilor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se  întâmplă, de obicei, în timpul sezonului de împerechere, dar atunci când este cald afară, prin lunile de primăvară (aprilie și mai), și în niciun caz în toiul iernii.

„Apariție neobișnuită pe pârtiile din Postăvaru: un cocoș de munte a ieșit țanțos din pădure și a zăbovit o jumătate de oră printre schiori.

ADVERTISEMENT

Asemenea apariții sunt foarte rare și se întâmplă mai ales în perioada împerecherii (aprilie-mai) când cocoșul de munte iese la rotit”, a scris pe rețelele de socializare jurnalista care a distribuit clipul video.

Sursa: Facebook / Radu Ursu

Mai sunt doar câteva mii de exemplare în natură

Conform jurnalistei, pasionații de fotografie pot să stea zile întregi la pândă special pentru a surprinde o fotografie cu acest animal extrem de rar.

ADVERTISEMENT

Mai mult, apariția cocoșului de munte este un eveniment unic în viață, mai crede jurnalista, care a mai precizat și că acest animal este protejat de lege. Mai sunt circa 7.500 de exemplare în țara noastră.

„Pasionații de fotografie wild stau zile intregi la pândă, camuflați, și arar reușesc să-l surprinda în cadru de la distanță atât de mică. Schiorii din Postăvaru au fost foarte norocoși, se întâmplă probabil o dată în viață…”, a scris Electra Ghiza.

ADVERTISEMENT