Life

Animalul rar care și-a făcut apariția în România. Oamenii au rămas fără cuvinte când l-au văzut

Un animal foarte rar a fost surprins în România. Oamenii au fost fascninați de frumusețea acestuia și chiar l-au botezat.
18.09.2023 | 16:19
Animalul rar care sia facut aparitia in Romania Oamenii au ramas fara cuvinte cand lau vazut
Animalul rar care a fost surprins în România. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Imagini rare cu un cerb lopătar alb au fost surprinse în România. Animalul rar, de o frumusețe deosebită, i-a fascinat pe oameni care l-au întâlnit cu frumusețea, dar și cu blândețea lui. Astfel, și-a câștigat și un nume cât se poate de românesc.

Animalul rar surprins în România

Un animal rar a fost surprins în România de către o tânără din Albă Iulia. Este vorba despre un cerb lopătar alb, care i-a fermecat pe localnicii din zonă cu frumusețea sa deosebită.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, animalul a primit și un nume cât se poate de românesc din partea pritenilor umani pe care și i-a făcut pe parcursul plimbărilor sale prin natură. Mai exact, animalul a fost botezat Cornel.

„Cornel… cerbul alb lopătar (o raritate a faunei româneşti), prieten cu toată lumea”, a fost mesajul tinerei din Alba Iulia, conform adevărul.ro. De altfel, nu este singurul loc în care un astfel de exemplar a fost surprins.

ADVERTISEMENT

Un cerb alb a mai fost filmat și în comuna Bran, lângă Brașov. Localnicii au spus despre el că obișnuiește să cutreiere liniștit străzile sau gospodăriile celor care locuiesc acolo, cu scopul de a găsi hrană.

De ce este animalul atât de special

Animalul a fost important în România în urmă cu zece ani, însă se întâmplă foarte rar că acesta să fie alb. Cerbul din genul Dama se remarcă prin coarnele „lățite”. Iar în perioada boncănitului sunt lipsiți de părul lung de pe gât.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu prezintă canini în maxilarul superior. Corpul său are o lungime de 1.30- 1.60 metri, coada de 16-18 centimetri. Un mascul poate ajunge să cântărească până la 12- de kilograme, în timp ce femelele au în jur de 65 de kilograme.

Când nu vorbim de un cerb alb, culoarea blănii este brun-roșcată, cu pete albe pe spinare în timpul anotimpului cald. Iarna, în schimb, culoarea blănii de pe spinare devine brun-aurie. Iar pe burtă și pe partea internă a picioarelor este alb.

ADVERTISEMENT

Un cerb trăiește aproximativ 15-18 ani în libertate și până la 25 atunci când este crescut și ținut în captivitate. Coarnele impunătoare apar numai la masculi, iar denumirea de lopătar vine tocmai de la faptul încep să se lățească sub forma unei lopeți de la mijlocul ramurii către vârf.

ADVERTISEMENT