News

”Apartament de renovat: ofer 2.500 de euro”. Cum a fost jignită o bucureșteancă după ce a postat acest anunț pe Facebook

Postarea unei femei din București, care a scris un anunț pe un grup specializat în lucrări de renovare, a stârnit sute de comentarii.
22.04.2023 | 19:09
Apartament de renovat ofer 2500 de euro Cum a fost jignita o bucuresteanca dupa ce a postat acest anunt pe Facebook
Femeia a fost sfătuită să-și renoveze singure, pentru că nu va găsi nimeni care să lucreze pe 2.500 de euro / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O bucureșteancă a anunțat că are de renovat un apartament de 46 mp, în capitală, iar bugetul total pentru manoperă este de 2.500 de euro. Pentru acești bani, cei doi ”meseriași” ar urma să pună gresie și faianță, instalații sanitare, rigips și parchet.

Cât costă să renovezi un apartament în București: ”Doar pentru baie ți se cere 1.000 de euro”

Ceea ce se dorea un simplu anunț pe grupul Construcții case și amenajări interioare și exterioare s-a transformat într-o veritabilă dezbatere. Peste 200 de mesaje au comentat postarea inițială, iar internauții s-au împărțit în două tabere: cei care spuneau că suma este prea mică și că proprietarul nu se va alege cu o lucrare de calitate, iar ceilalți care susțineau că 2.500 de euro este suficient pentru renovarea unui apartament, într-o o țară precum România.

ADVERTISEMENT

“Să vezi ce țeapă îți iei de 2500 de euro, să ne spui și nouă ce ai găsit.”

“Pentru cei care râd, vi se pare derizoriu prețul? Mie mi se pare un preț bun sau e puțin să muncești o lună pe aprox 6.000 lei?”

“Sună un instalator să vezi cât cere pentru schimbat instalația într-o baie, doar baia aia o să ajungă 1000 euro, rămân 1500 eu pentru restul casei, eu zic pas.”

ADVERTISEMENT

“La 46 mp fără să văd lucrarea aș cere minim 4000 de euro.”, scriu cei de la ziare.com.

”Vrei să renovezi un apartament cu 2.500 de euro când o pâine costă 12 lei?”

Cei care susțin că suma este prea mică sau fost, în general, prestatorii de servicii sau cei care au trecut deja, recent, printr-o renovare a unui apartament sau a unei case.

“Nici căratul materialelor și debarasat molozul nu se încadrează în banii ăștia, băi oameni buni ați înnebunit la cap să acceptați prețul ăsta? La finalul lucrării omul mai are și pretenții maxime (doamne ferește).”

ADVERTISEMENT

“Doar să zugrăvești un apartament te costă 1000€ poate și mai bine…dumneata vrei să renovezi tot apartamentul cu 2500€ când o pâine costă 12 lei? Eu zic să puneți mâna și să faceți dumneavoastră și așa rămâneți și cu banii și pe urmă îmi spuneți și mie cam cât ar costă munca dumneavoastră.”

”Foamete mare, frate”

Nu au lipsit nici jignirile: ”Ete bă, ai dracu, au început să facă și preturi…..da de ce nu-l faci tu să-ți rămână ție bani, că la cât de priceput ești, îl faci în 2 săptămâni”

ADVERTISEMENT

”Mor….câta prostie poate sa fie, la un om, Doamne ferește!”

”Mă faceți să râd sincer si vad foamete mare frate dar mulți nu știu ce ii așteaptă”, au scris unii internauți, pe grupul de Facebook.

Femeia spune că a primit peste 100 de oferte

La trei zile după ce a postat anunțul, femeia a scris că a primit peste 100 de oferte de la persoane interesate să execute lucrarea de renovare a apartamentului din București.

ADVERTISEMENT