News

Ce a pățit un bărbat din Botoșani după ce soția lui a vândut un telefon mobil pe OLX. A fost anunțată imediat poliția

Scandal uriaş în Botoşani, după o banală tranzacţie făcută prin intermediul OLX. Situaţia a degenerat, iar poliţia a deschis dosar penal.
19.04.2023 | 20:05
Ce a patit un barbat din Botosani dupa ce sotia lui a vandut un telefon mobil pe OLX A fost anuntata imediat politia
Scandal uriaş după vânzarea unui telefon pe OLX
ADVERTISEMENT

Mai mulţi botoşeneni şi-au petrecut zilele de Paşte la poliţie, din cauza unui conflict legat de tranzacţie făcută pe OLX. Un bărbat a cărui soţie a vândut un telefon pe această platformă s-a luat la bătaie cu cumpărătorii care au reclamat că aparatul este defect.

Cumpărătorii au sărit la bătaie când nu şi-au primit banii înapoi

Când au constatat că telefonul nu funcţionează, cumpărătorii s-au deplasat la adresa vânzătoarei, însă acolo s-au lovit de refuzul categoric al femeii de a le înapoia banii. Înfuriaţi că s-au ales şi fără bani şi fără telefon funcţional, cei doi reclamanţii l-au luat la bătaie pe soţul vânzătoarei.

ADVERTISEMENT

Ulterior cei doi soți s-au prezentat la Poliție pentru a depune plângere. Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani a confirmat că există deschis un dosar penal pentru infracțiunile de amenințare și loviri sau alte violențe, iar oamenii legii urmează să se stabilească gradul de vinovăție a fiecăruia dintre cei implicați.

Scandalul de la Botoşani este ultimul dintr-un lung şir ajunse la poliţie, în care reclamanţi sunt deopotrivă vânzători şi cumpărători. Sute de persoane au ajuns anul trecut la, după ce nu și-au mai primit banii pe produsele vândute pe platforma OLX.

ADVERTISEMENT

Specialiștii îi avertizează cei care folosesc platformele comerciale să fie atenţi dacă persoana respectivă pune presiuni să se facă tranzacția mai repede sau dacă numărul de telefon nu are prefix de România. De asemenea, sfatul acestora este să nu acceseze niciodată linkuri de plată sau încasare de bani, chiar dacă par de pe platformele oficiale.

De asemenea, este bine de ştiut că în multe cazuri escrocii acţionează din străinătate, din ţări unde Poliţia Română nu poate ajunge sau ajunge cu foarte mare întârziere, iar făptaşul nu mai poate fi găsit.

ADVERTISEMENT

“Evită orice plată în avans, indiferent de pretextul cu care vine alt utilizator și nu publica datele cardului tău pe un alt site. Dacă ți se cere asta, semnalează-ne situația, pentru a putea interveni cât mai curând cu putință”, avertizează cei de la OLX.

Poliţia Română recunoaşte că unele cazuri sunt aproape imposibil de rezolvat, întrucât de cele mai multe ori, tranzacţiile se fac prin intermediul unor site-uri fantomă din ţări îndepărtate, unde accesul este foarte dificil.

ADVERTISEMENT

“Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune. Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:

– Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.

– Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!

– Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!

– Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării”, este unul dintre numeroasele avertismente postate de Poliţia Română, pe Facebook.

ADVERTISEMENT