News

Apartamentul în care a locuit Sergiu Nicolaescu, scos la vânzare. Suprafața, dotările și zona fac ca prețul să fie exorbitant

O agenție imobiliară a scos la vânzare apartamentul în care a locuit Sergiu Nicolaescu, prețul fiind de 930.000 de euro.
15.10.2022 | 17:43
Apartamentul in care a locuit Sergiu Nicolaescu scos la vanzare Suprafata dotarile si zona fac ca pretul sa fie exorbitant
Interior din apartamentul fostului regizor/ Foto: Cancan
ADVERTISEMENT

Casa în care a locuit regizorul Sergiu Nicolaescu a fost scoasă la vânzare, fiind vorba de un apartament cu cinci camere, situat în zona Dorobanți a Capitalei, scrie Cancan.

Prețul locuinței este unul foarte ridicat, de 930.000 de euro, însă achiziția se poate face și cu 47,27 Bitcoin. Apartamentul este situat într-o vilă elegantă, la etajul al doilea.

ADVERTISEMENT

Costul piperat se datorează suprafeței foarte generoase, de 212 metri pătrați. Locuința este compartimentată în living, cameră pentru relaxare, pentru luat masa, birou, hol, două dormitoare, două băi și bucătărie. În preț este inclus și garajul de la parter.

Apartamentul fusese moștenit de sora regizorului

Finisajele de calitate și eleganța compartimentării contribuie și ele la preț. De asemenea, locuința este amplasată într-o zonă în care metrul pătrat al unui apartament poate oscila și în jurul a 4.000 de euro. Este vorba de zona din Dorobanți numită Capitale, întrucât în zonă sunt mai multe străzi cu numele capitalelor unor state europene.

ADVERTISEMENT

După moartea regizorului în 2013, locuința a aparținut surorii sale, Iolanda Nicolaescu, însă aceasta a decedat și ea în 2017, astfel că apartamentul a trecut în proprietatea văduvei lui Sergiu Nicolaescu, Dana.

Sergiu Nicolaescu a murit în urma unor complicații cardiace și pulmonare severe, după ce fusese internat mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Marele regizor suferise o operație de peritonită, dar au apărut complicații, care până la urmă au dus la decesul acestuia, pe data de 3 ianuarie 2021, la vârsta de 82 de ani.

După moartea sa, cea mai mare parte a averii lui Nicolaescu a rămas soției sale. Pe lângă bunurile imobiliare, Dana Nicolaescu a moștenit conturi în care se aflau 420.000 lei, 250.000 euro și 42.000 dolari, precum și toate obiectele de artă ale regizorului.

ADVERTISEMENT

Soția lui Sergiu Nicolaescu a moștenit și drepturile sale de autor, în valoare de zeci de mii de euro pe an, precum și firma înființată de acesta, “Cine TV FILM Production Import Export SRL”.

ADVERTISEMENT