News

Apel către Marcel Vela și Traian Berbeceanu al polițistului din Timiș dat afară după ce s-a opus amenzilor: ”Cum să permiteți aceste abuzuri grosolane?”

16.05.2020 | 11:02
Apel catre Marcel Vela si Traian Berbeceanu al politistului din Timis dat afara dupa ce sa opus amenzilor Cum sa permiteti aceste abuzuri grosolane
ADVERTISEMENT

Polițistul din Timiș care a fost dat afară după ce s-a opus amenzilor din stărea de urgență a făcut un apel către Marcel Vela și Traian Berbeceanu, cărora le cere să curme această sentință ”abuzivă”.

Apel către Marcel Vela și Traian Berbeceanu al polițistului din Timiș dat afară după ce s-a opus amenzilor: ”Cum să permiteți aceste abuzuri grosolane?”

În ședința de comanda a IPJ Timis, de vineri, s-a propus trecerea în rezervă a agentului șef Valer Kovacs, liderul sindicatului DECUS Timiș. Aceasta vine ca sancțiune pentru atitudinea sa în raport cu conducătorii instituției.

ADVERTISEMENT

Convins de această ”decapitare” iminentă, polițistul a adresat un apel ministrului de Interne Marcel Vela și șefului de cabinet al ministrului, Traian Berbeceanu, cărora le-a cerut să intervină pentru a stopa acest abuz.

Printr-o postare pe Facebook, Valer Kovacs își strigă disperarea și spune că demiterea sa, după 18 ani de activitate, este un gest inadmisibil.

ADVERTISEMENT

”Ce vor crede copiii mei, de mine? Că am fost dat afară din Poliție, pentru ce? Că am apărat niște drepturi? Vă rog să va uitați în declarația mea de avere. E goală, dragi români.

Veți înțelege că am fost un polițist corect toată viața mea, cu toată lumea, indiferent pe cine am deranjat.

ADVERTISEMENT

Cum să destitui un polițist de cariera după 18 ani de activitate cu școala militara pe probleme sindicale ca am expus publicului neregulile din sistem?! Am vorbit în numele Sindicatului, cu calitatea de avertizor de integritate aparat de Legea avertizorilor de integritate în vigoare.

De ce nu se respecta legea în România? Cum sa destitui un polițist care NU are dosar penal, doar pentru” prejudiciu de imagine adus instituției” invocat de șefii care nu mă suportă și vor să dispar? Acest prejudiciu nu există!

ADVERTISEMENT

Polițistul acuză ”abuzuri grosolane” și cere o ”poliție fără corupție”

În postarea sa din mediul online, Valer Kovacs face acuzații grave la adresa conducătorilor săi, pe care îi acuză de rea intenție. De asemenea, acesta nu ezită să folosească formulări cu greutate, de genul ”corupție în poliție” sau ”abuz grosolan”.

Sunt mulți colegi cu dosare și lucrează de ani de zile si nu i-a destituit nimeni. Eu am fost cel care a sesizat acte de CORUPTIE ale unor sefi din Inspectorat la organele abilitate.

Cum să fiu destituit in concediu medical, la scurt timp de la externare din spital? Cum să permiteți aceste abuzuri grosolane din partea conducerii IPJ Timis bazate pe modificarea adusa statului polițistului prin care sa fi destituit din politie ca o măsea stricata?

Se vede de la o poștă ura ce o manifesta față de mine acești manageri, pentru ca nimeni nu le-a deranjat pilele niciodată.

Eu am fost polițistul care in luna februarie la începutul epidemiei, am solicitat în scris conducerii Poliției Române să fiu transferat de urgenta in linia 1, pentru țara, pentru români, nu pentru afirmare.

Fac apel la toate sindicatele și societatea civila din Romania să ma susțină. Am vrut să avem o poliție normală, ca afara, fără corupție!”, spune polițistul timisorean.

ADVERTISEMENT