News

Apel disperat al unei familii. Alex a dispărut fără urmă, tânărul lucra curier în Germania

Un tânăr curier care lucra în Germania este dispărut fără urmă de zile întregi. Familia face un apel la întreaga comunitate
14.03.2024 | 13:06
Apel disperat al unei familii Alex a disparut fara urma tanarul lucra curier in Germania
Dispariția misterioasă a unui tânăr curier român în Germania. Familia îl caută cu disperare. Sursa foto: Facebook / Alexandru Rohozneanu
ADVERTISEMENT

Un tânăr curier român a dispărut fără urmă în Germania, într-un caz ce pare să fie învăluit în mister. Persoana dispărută este Alexandru Rohozneanu, în vârstă de 27 de ani, iar familia sa nu a mai primit nicio veste de la el începând cu data de 9 martie.

Un tânăr curier a dispărut fără urmă

Alexandru locuiește și lucrează ca și curier în Augsburg, Germania, și se află în această țară de aproximativ un an. Până la data dispariției, el menținea o legătură zilnică cu familia sa, ceea ce face dispariția sa să fie și mai îngrijorătoare pentru cei apropiați băiatului.

ADVERTISEMENT

Îngrijorați de lipsa oricărui semn de viață din partea lui Alexandru, membrii familiei au început să facă apeluri publice pe rețelele de socializare pentru a-l găsi.

Aceștia au distribuit fotografia și detalii despre Alexandru pe pagina de Facebook a grupului “Voluntari în Europa”, sperând că cineva ar putea oferi informații importante despre locul unde s-ar putea afla.

ADVERTISEMENT

Ce au scris rudele pe rețelele de socializare

Unul dintre membrii familiei a postat pe rețeaua de socializare: „Bună ziua dăm alertă pentru dispariția băiatului din poze. Cine l-a văzut sau știe ceva despre el, vă rugăm mesaje în privat.

De pe data de 9 martie nu mai știe nimeni de el. Lucra în Germania în Augsburg ca și curier. Vă rugăm frumos distribuiți mai departe să îl putem găsi. Îl cheamă Alexandru Rohozneanu”, scrie o rudă pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Oricine are informații despre locul sau starea lui Alexandru Rohozneanu este rugat să contacteze imediat poliția sau să îi anunțe pe membrii familiei.

Un alt român a fost dat dispărut în Germania

Un cetățean român din Botoșani, Ovidiu Daniel Pintilii, în vârstă de 38 de ani, fusese dat dispărut încă de pe data de 27 decembrie 2023 în Germania, însă a fost găsit după o săptămână în urma eforturilor unui ONG românesc.

ADVERTISEMENT

Pintilii, care nu vorbea germană sau engleză și se întorcea în țară din Austria, a fost găsit de un alt român care l-a recunoscut după anunțurile care s-au viralizat pe rețelele de socializare. Înainte de a fi găsit, Pintilii a trecut prin momente dificile. A fost lipsit de telefon, bani și haine de schimb, dar a fost și bătut și abandonat de transportatorul său.

Singur și neajutorat, a încercat să ceară ajutor, dar fără succes, întrucât oamenii din jurul său nu înțelegeau limba română și nu puteau comunica cu el. După săptămâni de necunoscut și îngrijorare, mobilizarea unei rețele de susținere românească a fost cheia găsirii lui Pintilii.

ADVERTISEMENT
Tags: