News

Apel disperat pentru români din partea unui medic: „Să stăm acasă, altfel numărul de cazuri nu o să scadă”

23.10.2020 | 20:04
Apel disperat pentru romani din partea unui medic Sa stam acasa altfel numarul de cazuri nu o sa scada
ADVERTISEMENT

Managerul Institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, le transmite românilor să nu se deplaseze inutil în afara locuinței.

Mahler le transmite oamenilor că e imposibil ca numărul de cazuri să scadă atât timp cât aceștia se vor plimba inutil pe stradă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Mahler e convinsă că pandemia ne va ține în gardă încă cel puțin doi ani de zile, perioadă în care țara noastră trebuie să se confrunte cu SARS-CoV-2.

Apel disperat al medicului Beatrice Mahler pentru români

Să stăm acasă fiecare şi să ieşim doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă”, a anunțat Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută”, a adăugat medicul.

Beatrice Mahler consideră că țara medicii se confruntă cu o situație asemănătoare războiului.

ADVERTISEMENT

Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente. Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră”, a adăugat expertul, conform Digi 24.

Din păcate, spitalul condus de Mahler nu mai are paturi libere, pe fondul creșterii semnificative a numărului de infectări.

ADVERTISEMENT

Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm, în marea majoritate oamenii au înțeles că e nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea, însă până nu vom înțelege toți – și asta nu trebuie să fie o condiție impusă, trebuie să fie o condiție asumată ca să fie eficientă în timp.

Azi noapte pacienții au ocupat zona de triaj, suntem într-un moment în care așteptăm câțiva pacienți să se facă bine ca să putem interna alții care ajung într-un flux continuu către spitale. Este o situație extrem de dificilă, cu o presiune mare, și îmi doresc ca toți să respecte regulile pentru că în spital e mult mai greu. Din păcate, numărul de pacienți cu forme severe e mare și procedurile de ventilație sunt începute pe secție, este o secție care de fapt e o pre-terapie intensivă în marea ei majoritate, în acest moment”, a concluzionat Mahler.

ADVERTISEMENT