ADVERTISEMENT
News

Aplicația TikTok spionează utilizatorii de iPhone. Anunțul șocant făcut de Apple

Autor: Alexa Serdan | 27.06.2020 | 15:45
Aplicația TikTok spionează utilizatorii de iPhone. Anunțul șocant făcut de Apple
Aplicația TikTok spionează utilizatorii de iPhone. Anunțul șocant făcut de Apple. Sursa foto: gbnews.ch

Compania americană Apple a făcut un anunț șocant după ce a transmis că sistemul de operare iSO 14 va fi lansat în toamna acestui an. Acesta a identificat o problemă destul de gravă pentru utilizatorii de iPhone care folosesc celebra aplicație TikTok.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei au declarat că aplicația în cauză își spionează utilizatorii dacă este instalată pe un telefon iPhone pe care se lucrează și care conține informații prețioase, cum ar fi parole, documente de lucru sau e-mailuri importante.

Potrivit Forbes, noul sistem de operare de la Apple va avea posibilitatea de a detecta aplicațiile vulnerabile care pot avea acces la clipboard-ul de pe dispozitivele utilizatorilor. Concret, iOS 14 va avertiza utilizatorii de fiecare dată când o aplicație citește ultimul lucru copiat în clipboard.

ADVERTISEMENT

TikTok spionează posesorii de iPhone. Ce spune compania americană

Sursa citată mai devreme arată că reprezentanții TikTok cunosc problema cu care se confruntă și chiar și-au luat angajamentul de a remedia situația, însă până acum nu s-a făcut nimic în acest sens.

TikTok susține că vina aparține unei caracteristici concepute pentru a identifica un comportament repetitiv și care ar conține spam. Se pare că cei mai afectați utilizatori sunt cei care dețin un iPhone, cât și cei care folosesc un SDK pentru reclame Google învechit, dar care a fost înlocuit.

ADVERTISEMENT

TikTok urma să remedieze această problemă de vulnerabilitate încă din luna aprilie, dar lucrurile continuă să funcționeze în același fel, reprezentanții companiei chineze declarând că au actualizat aplicația și problema ar fi fost rezolvată.

Pentru a se feri de situații neplăcute utilizatorii de iPhone trebuie să descarce cea mai recentă versiune a aplicației Tik Tok din App Store, imediat ce aceasta o să fie disponibilă.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează aplicația chineză TikTok

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținut de ByteDance, o companie chineză care și-a deschis recent și un sediu în Statele Unite ale Americii. Lansată inițial sub numele „A.me” de Zhang Yiming, aplicația a ajuns să fie foarte cunoscută în ultimii 4 ani de când a apărut pe piață.

Concepută pentru clipuri scurte și amuzante, aplicația chineză s-a extins la nivel internațional în anul 2017 când și-a schimbat denumirea în TikTok fiind extrem de utilizată și de cetățenii români.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!