News

Aplicația TikTok spionează utilizatorii de iPhone. Anunțul șocant făcut de Apple

27.06.2020 | 15:45
Aplicatia TikTok spioneaza utilizatorii de iPhone Anuntul socant facut de Apple
ADVERTISEMENT

Compania americană Apple a făcut un anunț șocant după ce a transmis că sistemul de operare iSO 14 va fi lansat în toamna acestui an. Acesta a identificat o problemă destul de gravă pentru utilizatorii de iPhone care folosesc celebra aplicație TikTok.

Reprezentanții companiei au declarat că aplicația în cauză își spionează utilizatorii dacă este instalată pe un telefon iPhone pe care se lucrează și care conține informații prețioase, cum ar fi parole, documente de lucru sau e-mailuri importante.

ADVERTISEMENT

Potrivit Forbes, noul sistem de operare de la Apple va avea posibilitatea de a detecta aplicațiile vulnerabile care pot avea acces la clipboard-ul de pe dispozitivele utilizatorilor. Concret, iOS 14 va avertiza utilizatorii de fiecare dată când o aplicație citește ultimul lucru copiat în clipboard.

TikTok spionează posesorii de iPhone. Ce spune compania americană

Sursa citată mai devreme arată că reprezentanții TikTok cunosc problema cu care se confruntă și chiar și-au luat angajamentul de a remedia situația, însă până acum nu s-a făcut nimic în acest sens.

ADVERTISEMENT

TikTok susține că vina aparține unei caracteristici concepute pentru a identifica un comportament repetitiv și care ar conține spam. Se pare că cei mai afectați utilizatori sunt cei care dețin un iPhone, cât și cei care folosesc un SDK pentru reclame Google învechit, dar care a fost înlocuit.

TikTok urma să remedieze această problemă de vulnerabilitate încă din luna aprilie, dar lucrurile continuă să funcționeze în același fel, reprezentanții companiei chineze declarând că au actualizat aplicația și problema ar fi fost rezolvată.

ADVERTISEMENT

Pentru a se feri de situații neplăcute utilizatorii de iPhone trebuie să descarce cea mai recentă versiune a aplicației Tik Tok din App Store, imediat ce aceasta o să fie disponibilă.

Cum funcționează aplicația chineză TikTok

TikTok este o aplicație și o rețea de socializare deținut de ByteDance, o companie chineză care și-a deschis recent și un sediu în Statele Unite ale Americii. Lansată inițial sub numele „A.me” de Zhang Yiming, aplicația a ajuns să fie foarte cunoscută în ultimii 4 ani de când a apărut pe piață.

ADVERTISEMENT

Concepută pentru clipuri scurte și amuzante, aplicația chineză s-a extins la nivel internațional în anul 2017 când și-a schimbat denumirea în TikTok fiind extrem de utilizată și de cetățenii români.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: