Life

Aplicațiile banale care distrug bateria telefonului tău. Rulează inclusiv când ecranul e oprit

Știai că anumite aplicații banale distrug bateria telefonului tău? Acestea rulează inclusiv când ecranul dispozitivului este oprit.
09.08.2023 | 09:11
Aplicatiile banale care distrug bateria telefonului tau Ruleaza inclusiv cand ecranul e oprit
Aplicațiile banale care distrug bateria telefonului tău. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai aceste aplicații banale află că ele distru bateria telefonului tău. Specialiștii spun că sunt extrem de periculoase. Cum acționează? Aplicațiile pot distruge durata de viață a bateriei prin rularea de reclame atunci când ecranul este oprit.

Aplicațiile banale care distrug bateria telefonului tău

Milioane de utilizatori de Android sunt îndemnați să își verifice dispozitivele și să șteargă anumite aplicații. Acestea distrug bateria telefonului și consumă și internet suplimentar când ecranul este oprit.

ADVERTISEMENT

Descoperirea îngrijorătoare a fost făcută de echipa de securitate de la McAfee. Experții au identificat un total de 43 de aplicații capabile să ruleze reclame atunci când dispozitivul nu este utilizat.

Această practică este interzisă de Google și reprezintă o încălcare clară a politicii de dezvoltare Google Play Developer a firmei. Totuși, acest lucru nu i-a împiedicat pe unii să încerce această practică în încercarea de a obține bani și de a genera click-uri publicitare fără permisiunea utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Cum este distrusă bateria telefonului

Ce aplicații distrug bateria telefonului tău? Majoritatea aplicațiilor care erau disponibile în Play Store au fost între timp eliminate de Google, dar nu înainte ca aproximativ 2,5 milioane de utilizatori să le fi instalat pe dispozitivele lor.

McAfee spune că printre aplicațiile vizate se numără aplicațiile TV/DMB Player, Music Downloader, News și Calendar. Ce mai trebuie să știm despre acestea? Pentru a nu fi detectate, reclamele nu încep să apară în secret în spatele ecranului gol decât după câteva săptămâni de la instalarea inițială.

ADVERTISEMENT

Experții spun deci că acest lucru face ca înșelătoria să fie detectată mult mai greu. În acest sens, cei de la McAfee vin cu o serie de recomandări. Aceștia îi îndeamnă acum pe utilizatori să fie atenți atunci când descarcă aplicații noi pe telefoanele lor.

Sfatul experților

Totodată, aceștia mai trebuie să verifice ce permisiuni solicită software-ul înainte de a apăsa butonul de instalare. De asemenea, este bine să fie verficiată performanța dispozitivului după instalarea unui nou software.

ADVERTISEMENT

În momentul în care durata de viață a bateriei scade brusc, atunci poate fi vorba despre aplicațiile respective. “Este esențial ca utilizatorii să dea dovadă de prudență și să evalueze cu atenție necesitatea acordării de permisiuni, cum ar fi excluderea economisirii de energie sau atragerea altor aplicații înainte de a le permite.

Deși aceste permisiuni ar putea fi necesare pentru anumite funcționalități legitime pentru rularea în fundal, este important să se ia în considerare riscurile potențiale legate de acestea.

Printre acestea se numără  activarea comportamentelor ascunse sau reducerea relevanței anunțurilor și a conținutului afișat utilizatorilor din cauza comportamentului ascuns al Clicker.”, au transmis cei de la McAfee, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT