News
notix pixel id

Aproape 30 de milioane de dolari pentru o călătorie în spațiu alături de Jeff Bezos. Câștigătorul licitației a dat 45 de mii pe fiecare secundă

Aproape 30 de milioane de dolari plătiți pentru o călătorie în spaţiu alături de miliardarul Jeff Bezos
13.06.2021 | 12:15
Aproape 30 de milioane de dolari pentru o călătorie în spațiu alături de Jeff Bezos. Câștigătorul licitației a dat 45 de mii pe fiecare secundă
Jeff Bezos va merge în spațiu alături de câștigătorul licitației. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Da, citiți corect! Un loc într-o navă spaţială a Blue Origin care va efectua zborul său inaugural în spaţiu în luna iulie și care îl va avea la bord pe Jeff Bezos, a fost adjudecat prin intermediul unei licitaţii transmise în direct.

Oferta este una cu adevărat impresionantă. Vorbim despre 28 de milioane de dolari, adică 45 de mii achitați pentru fiecare secundă.

28 milioane de dolari plătiți pentru o călătorie în spaţiu alături de Jeff Bezos

De remarcat că la doar patru minute de la deschiderea licitaţiei care a avut loc în direct, prin telefon, ofertele au atins 20 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Întregul proces de licitaţie s-a încheiat după şapte minute de la deschidere. Identitatea câştigătorului, presupus a fi un pasionat al spaţiului ultra-bogat, nu a fost dezvăluită imediat.

Lansarea, pe 20 iulie, a navei New Shepard a Blue Origin, în vestul Texasului, va marca un moment de referinţă, într-o perioadă în care companiile americane se îndreaptă către o nouă eră a călătoriilor spaţiale comerciale private.

ADVERTISEMENT

Fondator al Blue Origin şi al Amazon.com, Bezos, cel mai bogat om din lume şi un pasionat al spaţiului, a concurat cu miliardarii Richard Branson şi Elon Musk pentru a fi primul dintre cei trei care va călători dincolo de atmosfera Pământului.

“A vedea Pământul din spaţiu te schimbă. Îţi schimbă relaţia cu această planetă, cu omenirea”, a spus Bezos într-un clip chiar înaintea licitației.

ADVERTISEMENT

“Călătoria în spaţiu a celui mai bogat om din lume şi unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri este o reclamă masivă pentru spaţiu ca domeniu de explorare, industrializare şi investiţii”, le-a spus clienţilor analistul Morgan Stanley Adam Jonas, la începutul acestei luni.

Trebuie specificat că fondurile strânse în cadrul evenimentului sunt destinate carităţii. De asemenea, Blue Origin speră să încurajeze entuziasmul pentru afacerea sa de turism suborbital, aflată în dezvoltare.

ADVERTISEMENT

Interesant este că se speră ca aceste călătorii spaţiale să devină obişnuite pe măsură ce tehnologia îşi va dovedi viabilitatea, iar costurile vor scădea.

Vă readucem aminte că în 2018 se spunea că Blue Origin intenţiona să perceapă pasagerilor cel puţin 200.000 de dolari pentru călătorie, pe baza unui studiu de piaţă şi a altor considerente, dar planurile companiei s-ar fi putut schimba.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri