News

Aproape 50 de studenți de la Facultatea de Drept, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene

23.02.2021 | 16:52
Aproape 50 de studenti de la Facultatea de Drept propusi spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene
ADVERTISEMENT

Aproape 50 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene.

Decanul instituției de învățământ, Răzvan Dincă, recunoaște că propunerea pentru exmatriculare a acestora este o premieră în cadrul Facultăţii de Drept din Capitală.

ADVERTISEMENT

În opinia cadrului didactic, situația de față este ”cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii școliți să devină viitorii magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate și corectitudine și să judece conform acestor valori”.

Premieră negativă la Facultatea de Drept din București: aproape 50 de studenți, propuși spre exmatriculare

Potrivit Edupedu.ro, 49 de studenți aflați în anul I de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București au fost propuși pentru exmatriculare, din cauza fraudării mai multor examene.

ADVERTISEMENT

”Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, notează sursa citată, prezentând informații interne.

Decanul facultății din Capitală, Răzvan Dincă, consideră situația a fi de o gravitate uriașă, dat fiind faptul că în cauză sunt viitori angajați în instituții unde primează exhitatea și corectitudinea.

ADVERTISEMENT

”Situaţia este cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii şcoliţi să devină viitorii magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate şi corectitudine şi să judece conform acestor valori.

Este şocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor iniţiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus Dincă, conform Edupedu.

ADVERTISEMENT

Propunerea de exmatriculare a celor 49 de elevi, o premieră la Facultatea de Drept

Decanul de la Universitatea București mai afirmă că au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudarea unor examene în trecut, însă niciodată nu au mai fost propuși așa de mulți pentru exmatricualre.

”Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți”, a mai spus Dincă pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT