Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat că, în contextul oprii anuale programate a Centralei Termoelectrice Sud (CTE Sud) pentru revizii, au început și lucrările de reparații pe conducta Magistralei 3 Sud, având diametrul de 1200 mm, în zona străzii Releului și în căminul Releului din Municipiul București. Astfel, mai mulți bucureșteni vor rămâne fără apă caldă.
Această intervenție va provoca sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca și Calea Dorobanților din Sectorul 1, până la data de 11 august 2023.
Căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare al Capitalei, va fi supus unor lucrări majore de refacere a armăturilor și conductelor interioare, întrucât expertiza a arătat că acesta prezintă degradări semnificative ale structurii de rezistență, din cauza lipsei investițiilor.
Conducta Magistralei 3 Sud, cu o vechime de 55 de ani, a fost pusă în funcțiune în 1968 și necesită intervenții pentru a asigura buna funcționare a sistemului de termoficare.
Pe durata oprii programate a CTE Sud, CMTEB va executa lucrări de reparații în alte zone, printre care Colentina (Dn 800mm), Tineretului (Dn 500mm și 600mm) și Calea Călărașilor (Dn 500mm).
După finalizarea lucrărilor, se va efectua trecerea consumatorilor arondați la CTE Sud către alimentarea din CTE Progresul și CT Titan. Având în vedere dimensiunile și gradul mare de uzură tehnică al conductelor, manevrele tehnice vor fi derulate progresiv. Termenele de finalizare a lucrărilor depind de complexitatea acestora și starea de degradare a conductelor.
CMTEB asigură că lucrează pentru a reduce cât mai mult disconfortul cauzat de oprirea temporară a furnizării agentului termic și își propune să respecte termenul estimat pentru reluarea serviciilor, respectiv 11 august 2023.
Dacă te-ai confruntat cu o situație în care ai rămas fără apă în bloc, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a face față acestei situații neplăcute. Înainte să apară problema, ar fi bine să ai deja pregătite rezerve de apă potabilă. Poți stoca apă în recipiente curate, închise ermetic, cum ar fi sticle de plastic sau jumătăți de galon, pentru consum și igiena personală.
Prioritizează consumul de apă: Într-o situație de restricționare a apei, prioritatea ta ar trebui să fie asigurarea consumului minim de apă pentru a-ți menține hidratarea și igiena personală. Fii econom cu fiecare picătură și evită risipirea ei.
Redu activitățile care necesită multă apă: Pe parcursul săptămânii fără apă, evită activitățile care implică un consum ridicat de apă, cum ar fi spălarea hainelor sau a vasele în cantități mari de apă. Înlocuiește-le cu variante mai puțin consumatoare de apă sau așteaptă până când furnizarea apei este restabilită.
Reciclează apa: Încearcă să reciclezi apa în măsura în care este posibil. De exemplu, apa folosită la spălarea legumelor sau a mâinilor poate fi folosită pentru a clăti vasele sau pentru alte scopuri non-potabile.