Fotbal intern

„Ar fi frumos să sărbătoresc titlul cu suporterii Universității Craiova!” Un fost jucător al echipei din Bănie vrea să o vadă pe Știința campioană

30.06.2020 | 15:02
Ar fi frumos sa sarbatoresc titlul cu suporterii Universitatii Craiova Un fost jucator al echipei din Banie vrea sa o vada pe Stiinta campioana
„Ar fi frumos să vin să sărbătoresc titlul alături de suporterii Universității Craiova!” Un fost jucător al echipei din Bănie vrea să o vadă pe Știința campioană
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a relansat bătălia pentru campionat, după ce a câștigat cu 3-2 pe terenul liderului CFR Cluj. Oltenii se află la doar un punct în spatele trupei lui Dan Petrescu.

În ultimii ani, Bănia fotbalistică a crescut încet, dar bine, iar rezultatele încep să se vadă. Oltenii s-au bătut la primele locuri în fiecare an, calificându-se în cupele europene și acum au șanse să cucerească titlul, dar totul stă în puterea fotbaliștilor de a rezista presiunii.

ADVERTISEMENT

Înainte de renașterea „Campioanei unei Mari Iubiri” în anul 2013, orașul nu a mai avut performanțe notabile de pe la începutul anilor 2000. Unul dintre cei mai iubiți străini care au evoluat la mijlocul decadei trecute pentru Craiova speră să vadă formația lui Bergodi campioană anul acesta și să poată sărbători titlul alături de suporterii Universității.

Mariko Daouda vrea să vină în România pentru a putea să sărbătorească titlul cu fanii Universității Craiova

Ivorianul Mariko Daouda, ajuns la 38 de ani, a petrecut 7 ani frumoși în țara noastră, dar spune că acomodarea nu a fost deloc ușoară: „Corneliu Papură, Ionuț Luțu, Ionuț Rada, Mihăiță Pleșan, dar și alți colegi, m-au făcut să mă simt foarte bine la Universitatea Craiova. Oamenii sunt deosebiți în Bănie, stadionul era plin și eram oprit pe stradă să fiu felicitat pentru dăruirea mea”, a spus fostul fundaș pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Daouda a jucat pentru echipe ca CS Mioveni, FC Argeș sau Dinamo București, însă cea mai frumoasă perioadă rămâne cea petrecută în Craiova. Unul dintre fiii săi s-a născut chiar pe pământ oltenesc: Mi-e dor de Craiova și de România. Unul dintre fiii mei s-a născut în acest oraș, are pașaport de oltean.” 

Acesta a declarat că a jucat pentru FC U Craiova, dar și-ar dori ca Universitatea Craiova să cucerească titlul și chiar să o poată antrena: „Eu am jucat la FC U Craiova. Ar fi foarte frumos ca Universitatea să câștige titlul și să vin la Craiova pentru a sărbători alături de suporteri. Mi-aș dori să pot să antrenez Universitatea Craiova”, a mai spus Daouda pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
  • 24 de apariții a strâns Mariko Daouda pentru Craiova, reușind să înscrie de două ori
  • LQ Lifan, în China, a fost ultima echipă la care a evoluat fostul fundaș ivorian

A dezvăluit pentru FANATIK mai multe momente amuzante cu N’Jock și Luțu

Pe 25 decembrie 2019, FANATIK a publicat un interviu cu fostul jucător al Craiovei, iar Daouda a povestit câte lucruri amuzante: „ Cele mai frumoase amintiri sunt de la Craiova, acolo m-am simțit extraordinar tot timpul. Și când am jucat prima dată în nocturnă cu 40 de mii de suporteri a fost parcă din altă lume.

ADVERTISEMENT

Ionuț Luțu a fost cel mai amuzant băiat din câți am întâlnit. Îmi amintesc cum încerca să vorbească în limba franceză cu mine, aproape în fiecare zi. Problema era că nu știa franceză și spunea cu totul altceva (râde). Dar e un om deosebit.  Un băiat de 5 stele, așa cum se spune. După antrenamente mă lua mereu cu mașina lui și mă ducea acasă. Jeremy era fratele meu, un băiat bun. El ne învăța toate înjurăturile în limba română, spunea tot ce îi venea în cap”, a spus Mariko Daouda pentru FANATIK.

Ivorianul a ajuns în anul 2002 în țara noastră, la Craiova, dar singurul trofeu cucerit a fost Supercupa cu Dinamo București, în sezonul 2005-2006. Acum antrenează grupe de copii și juniori în țara natală, dar speră să poată urca cât de curând în cariera profesională.


(P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 1.93 este cota pentru „peste 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT