Sport

Arabia Saudită face orice pentru a organiza Cupa Mondială din 2034. Prima mişcare pe care au făcut-o arabii

După ce au avut o vară plină pe piața transferurilor, saudiții investesc și în infrastructură. Construiesc un oraș special pentru acest turneu, Neom, iar oficialii federației vor deja să se asigure de voturile pentru organizare, deși mai sunt mai bine de 10 ani până la turneul final.
08.09.2023 | 20:16
Arabia Saudita face orice pentru a organiza Cupa Mondiala din 2034 Prima miscare pe care au facuto arabii
Mișcarea făcută de saudiți pentru a fi siguri de organizarea CM2034. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită vrea să profite de succesul avut de Qatar la ultima Cupă Mondială și să organizeze turneul final din 2034, atunci când o țară asiatică va fi iarăși eligibilă pentru a organiza turneul.

Mișcarea făcută de saudiți

Aceștia au început să comunice cu oamenii cu drept de vot pentru a se asigura că se bazează pe puterea acestora. Conform Middle East Monitor, mai mulți oameni cu influență din Europa au fost contactați de saudiți.

ADVERTISEMENT

Nu doar în Europa se caută influență. Oamenii importanți din Ecuador, Ghana, India ori Singapore sunt în contact cu reprezentanții Arabiei Saudite, care fac orice pentru a organiza turneul final. Neom va fi orașul gază al turneului, dacă acesta se va organiza în țara în care joacă Ronaldo și Neymar.

Neom este un oraș în care urmează să se investească aproape un trilion de euro, ce urmează să fie finalizat în 2030.

ADVERTISEMENT

Investiții uriașe

Saudiții au cheltuit sume mari de bani pe jucători în această vară. 817 milioane de euro au plătit aceștia pe transferuri. Cele mai importante sunt cele transferurile lui Karim Benzema, Neymar, Sadio Mane ori Ngolo Kante.

Așa arată primul 11 al celor mai tari jucători ce joacă în Saudi Pro League: Mendy – Ibanez, Koulibaly, Laporte – Mane, Neves, Savic, Mahhrez – Neymar, Ronaldo, Benzema

ADVERTISEMENT

Neymar, despre perioada petrecută la PSG

Neymar a povestit că în ultima perioada petrecută la PSG, acesta a trecut prin momente dificile, așa cum a fost și cazul lui Lionel Messi. El spune că argentinianul a fost tratat urât de echipă, când a plecat.

Am fost foarte fericit pentru sezonul pe care l-a avut Messi, dar în același timp am fost și foarte trist, pentru că a avut parte de două experiențe total opuse. A fost un rai cu naționala Argentinei, a câștigat tot ce se putea în ultimii ani, iar la PSG a trecut prin iad, amândoi am trăit un iad acolo.

ADVERTISEMENT

Am fost supărați, pentru că nu am mers degeaba acolo, am fost acolo să dăm tot ce avem mai bun, să fim campioni, să încercăm să scriem istorie, de asta am jucat din nou împreună. Din nefericire, nu am reușit.

Messi a plecat de la PSG într-o manieră în care nu merita pentru tot ceea ce reprezintă el, pentru tot ceea ce face. Toată lumea care îl cunoaște știe că este un tip care se antrenează din greu, care se luptă, dacă pierde se enervează. A fost pus la zid fără motiv din punctul meu de vedere”, a spus Neymar într-un interviu acordat pentru O Globo.

ADVERTISEMENT
Tags: