Fotbal intern

Arbitraj dezastruos la Budapesta! Două decizii importante în doar 6 minute cu “tricolorii” defavorizaţi

27.03.2021 | 20:55
Arbitraj dezastruos la Budapesta Doua decizii importante in doar 6 minute cu tricolorii defavorizati
ADVERTISEMENT

Tentativa României de a obţine trei puncte în partida cu Ungaria s-a complicat enorm după câteva decizii scandaloase ale arbitrului Lawrence Wisser. În doar şase minute, belgianul a luat două decizii prin care i-a dezavantajat pe “tricolori”.

În minutul 50, Andrei Ciobanu a fost oprit din cursă prin fault, în mod evident. Nu şi pentru centralul partidei, care a făcut semn că jocul poate continua. Scorul era 0-0 în acele momente, iar “tricolorii” presau pentru a trece în avantaj.

ADVERTISEMENT

În minutul 56, ungurii au încercat să plece pe contraatac. Dar Denis Haruţ părea să aibă prim-planul în faţa adversarului său şi că va reuşi să respingă.

Denis Haruţ, faultat la reuşita din care ungurii au reuşit să deschidă scorul. Arbitrul belgian nu a dat nimic!

Doar că fundaşul de la FCSB nu a făcut faţă unui duel fizic, în care adversarul său a folosit în mod evident o forţă disproporţionată. Faza nu a fost la fel de clară ca la penalty, dar senzaţia a fost că Haruţ a fost faultat.

ADVERTISEMENT

Lawrence Wisser a lăsat jocul să continue, iar ungurii au reuşit să profite. Csonka a deschis scorul cu o finalizare din centrul careului, după o centrare venită chiar de pe flancul pe care Haruţ nu l-a mai putut acoperi.

Centralul partidei a luat şi o decizie prin care i-a ajutat pe tricolori. I-a acordat al doilea cartonaş galben lui Szoke pentru o lovire cu cotul. În ciuda faptului că decizia a fost cât se poate de clară, Wisser a arbitrat apoi în compensaţie.

ADVERTISEMENT

În minutul 80, George Ganea a primit galben pentru proteste la o fază la care a fost faultat evident. Ba chiar mai mult, chiar adversarul său este cel care ar fi trebuit să primească un avertisment. Atacantul de la Viitorul va fi suspendat în partida decisivă contra Germaniei.

Măţan şi Paşcanu au adus victoria pentru România, care este aproape de calificarea în semifinale

În ciuda numeroaselor decizii controversate de arbitraj, România a reuşit să se impună în faţa Ungariei. Măţan a egalat după o acţiune individuală foarte spectaculoasă, iar reuşita de 2-1 i-a aparţinut lui Paşcanu, după un corner executat de acelaşi Măţan.

ADVERTISEMENT

România a remizat în prima etapă din această grupă, împotriva Olandei, scor 1-1. În partida decisivă pentru calificarea în semifinale, “tricolorii” vor înfrunta marţi Germania.

Olanda – Germania, celălalt meci din grupă din această etapă a doua, va avea loc tot sâmbătă, de la ora 22:00. Nemţii şi-ar asigura calificarea cu o eventuală victorie şi i-ar putea ajuta şi pe “tricolori”.

ADVERTISEMENT