Sport

Arbitrajul lui Kovacs de la Milan – Dortmund a stârnit furia nemților! Nota primită de la italieni

Meci nebun pentru Istvan Kovacs în AC Milan - Borussia Dortmund 1-3. Centralul a acordat două penalty-uri în 9 minute și nu a scăpat de critici. Nemții l-au contestat vehement.
29.11.2023 | 09:56
Arbitrajul lui Kovacs de la Milan  Dortmund a starnit furia nemtilor Nota primita de la italieni
Kovacs a acordat 2 penalty-uri in Milan - Dortmund
ADVERTISEMENT
29-11-2023
07:57

Italienii laudă prestația lui Istvan Kovacs

Dacă nemții au fost furioși pe prestația lui Istvan Kovacs, nu același lucru se poate spune despre presa din Italia. Arbitrul român fusese contestat de nemți pentru un penalty acordat în prima repriză, însă italienii sunt de altă părere.

”După 5 minute, acordat un penalty pentru Milan în urma hențului lui Schlotterbeck, decizia este foarte corectă. Alegerea corectă a fost făcută și câteva minute mai târziu când a acordat un penalty echipei germane pentru faultul din Calabria. Arbitrul român a fluierat foarte puțin, însă pentru cartonașul galben al lui Tomori nu prea există explicații”, a scris presa din Italia.

Prestigiosul cotidian Gazzetta dello Sport l-a notat cu 6,5, la fel ca pe asistenții Ovidiu Artene și Vasile Marinescu. „Două penalty-uri strălucitoare. Kovacs e precis, le acordă corect”, au scris jurnaliștii italieni.

„Bravo, Kovacs! Ambele au fost penalty! N-a condus rău o partidă deloc deloc ușoară”, s-a scris și în Corriere dello Sport despre pretația lui Istvan Kovacs, care a primit tot nota 6,5.

Istvan Kovacs a fost în centrul atenției în partida din grupele Ligii Campionilor dintre AC Milan și Borussia Dortmund, unde a dictat două penalty-uri într-un interval scurt de timp și a generat critici aprinse din partea echipei germane și a specialiștilor în fotbal.

Istvan Kovacs, criticat de nemți

Încă din minutul 5 al meciului, Kovacs a acordat un penalty în favoarea lui AC Milan, decizie contestată vehement de către germani. Benedikt Howdes, fost jucător al lui Schalke 04 și expert TV, a declarat:

ADVERTISEMENT

“Niciodată în viața lui, acela nu este henț. Dacă nu revine asupra deciziei, este scandalos”. Opinia a fost împărtășită și de expertul în arbitraj Lutz Wagner, care a afirmat: “După părerea mea, nu este penalty”.

Cu toate acestea, Olivier Giroud nu a reușit să transforme penalty-ul acordat. Puțin timp mai târziu, Kovacs a dictat un alt penalty, de această dată în favoarea Borussiei Dortmund. Marco Reus nu a ratat ocazia și a deschis scorul în minutul 10.

ADVERTISEMENT

AC Milan a reușit să egaleze în minutul 37 prin Chukwueze, dar Dortmund a preluat controlul în repriza a doua. Bynoe-Gittens a adus echipa germană în avantaj, iar Adeyemi a înscris golul decisiv în minutul 69. Reușita lui Adeyemi i-a dat bătăi de cap lui Kovacs, care a fost nevoit să apeleze la goal line technology pentru a valida modificarea de pe tabelă.

Dortmund este calificată în primăvara Champions League

Astfel, duelul dintre AC Milan și Borussia Dortmund a fost marcat nu doar de goluri și acțiune pe teren, ci și de deciziile curajoase ale lui Istvan Kovacs, care au avut un impact semnificativ asupra evoluției partidei și au stârnit dezbateri aprinse în lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, PSG a reușit să obțină un egal în ultimul minut al jocului împotriva lui Newcastle prin Mbappe. Francezul a transformat un penalty în minutul 90+8 și a adus un punct în contul formației pariziene. Pentru Newcastle a înscris Isak, în minutul 24.

În grupa F a Ligii Campionilor, Borussia Dortmund se află pe primul loc cu 10 puncte și cu un bilanț de 3 victorii, 1 remiză și 1 înfrângere. Pe locul secund în grupă se află PSG, cu 7 puncte obținute din 2 victorii, 1 remiză și 2 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

La o diferență de două puncte este Newcastle, cu 5 puncte din 1 victorie, 2 remize și 2 înfrângeri. AC Milan se află pe locul patru, cu aceeași cifră de puncte ca și Newcastle, dar cu un golaveraj inferior de -4. În acest moment, Dortmund este calificată în primăvara Champions League.

ADVERTISEMENT