Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluirile unui fost angajat al FRF: „Cum să jucăm cu Mbappe? Anulează, că ne dau multe ăștia”

Gabi Safta i-a pus la punct pe toți cei care au criticat FRF. A dezvăluit o discuție uluitoare cu Răzvan Burleanu și Gheorghe Chivorchian.
25.11.2023 | 12:27
Dezvaluirile unui fost angajat al FRF Cum sa jucam cu Mbappe Anuleaza ca ne dau multe astia
Gabi Safta îi acuză pe toți cei care au constestat FRF. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabi Safta a dezvăluit un episod savuros cu Răzvan Burleanu și Gheorghe Chivorchian în prim plan, din perioada în care era angajat la Federația Română de Fotbal. Mesaj dur pentru toți cei care au criticat FRF la FANATIK SUPERLIGA.

Gabi Safta, discurs acid pentru cei care nu au crezut în proiectul FRF: „Știu ce au trebuit să suporte acești oameni”

Gabi Safta a avut un mesaj pentru selecționerul României după calificarea la Campionatul European: „’Mulțumesc, Edi!’, este ceea ce am simțit eu să transmit în acest mesaj. Eu sunt în categoria celor care au crezut din 2014.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să profit de acest moment că e Andrei Vochin acolo, și vreau să îi transmit că mă bucur pentru ei. Știu ce au trebuit să suporte acești oameni din 2014 până astăzi”, a spus colaboratorul de la FANATIK SUPERLIGA.

Safta consideră că FRF a fost învinovățită de lucruri pentru care nu a fost responsabilă: „În condițiile în care stăteau noaptea să găsească soluții pentru condițiile juniorilor, cum le găseau psiholog, nutriționist, profesor de engleză. Încercau să vorbească cu primari pe la Timișoara și Târgu Mureș să nu moară Centrele de Excelență. Au murit din cauza politicului, nu din cauza federației”.

ADVERTISEMENT

Gabi Safta le dă peste nas contestatarilor: „Nimeni n-a văzut toate astea”

Ziaristul a trecut apoi în revistă reușitele echipei FRF: „Au fost atât de multe lucruri, în condițiile în care s-au calificat la Europene și au ajuns în semifinale la tineret. Au mers la turneul final din Ungaria unde nemții au tras de timp contra noastră. Nimeni n-a văzut toate astea. 

Am mers la Olimpiadă după 1.000 de ani. Nimeni n-a văzut asta și ei au crezut în continuare. Au înghițit, au suportat și au ajuns să facă oamenii fericiți”.

ADVERTISEMENT

Gabi Safta a comparat apoi situația naționalei României cu cea a vicecampioanei și le mulțumește fanilor: „Aici e o paralelă ca la FCSB, unde e stadionul plin după 8 ani fără titlu, așa la echipa națională după 8 ani fără performanțe, tot veneau după ei prin Feroe, prin Luxemburg, prin Georgia, prin Kazahstan, și merită acești oameni bucuria. Trebuie să îi felicităm din plin, nu să le mulțumim”.

Episod uluitor cu Răzvan Burleanu și Gheorghe Chivorchian în prim plan

Gabi Safta și-a adus aminte de un episod sugestiv care demonstrează ambițiile președintelui FRF și direcția clară pe care a impus-o: „Mi-aduc aminte de o poveste, Răzvan Burleanu și Gheorghe Chivorchian. Am reușit să găsesc meci. Am reușit să vorbesc cu federația franceză să jucăm la Clairefontaine cu trupa lui Mbappe și cei pe care îi vedem la televizor acum, generația 1998.

ADVERTISEMENT

Domnul Chivorchian a spus atunci: ‘Nu comva să mergi la meciul ăsta, pentru că ne bat ăia cu 7-0, ne facem de râs’. Răzvan Burleanu a zis: ‘Nu se poate, noi cu ăștia trebuie să ne confruntăm, cu Franța. Ai luat bilete e avion?’. ‘Nu’. ‘Zi că ai luat’. 

Am spus că am luat bilete și nu a putut să mai anuleze acel meci în deplasare la Clairefontain. Cam așa a gândit Răzvan Burleanu din 2014 până astăzi. E bucuria cea mai mare pe care o am”.

Gabi Safta a vorbit și despre primele pe care FRF le va da: „Am înțeles că din 100 și ceva de angajați vor primi 200 de oameni prime. Înseamnă că am fost trecut și eu dacă am plecat, ca să glumesc. Și apropo de primă pot să divulg că e undeva la un salariu în plus. 

Să nu se supere Andrei Vochin că spun asta, dar atâta timp cât e banul lor și al nimănui altuia, făcut de ei, să ajungi în condițiile în care n-ai nicio performanță de la 13 la 35 de milioane de euro, înseamnă că ești foarte bun manager și nu a fost nevoie să fie mare fotbalist. Felicitări toată federația de la primul până la ultimul”.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE luni, marți și vineri, de la ora 10:30 DOAR pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea apare pe Facebook și YouTube ÎN PREMIERĂ, de la 17:30.

Gabi Safta, fost angajat FRF, dialog uluitor cu Burleanu și Chivorchian

ADVERTISEMENT