Sport

Arbitrajul lui Munuera Montero în Real Madrid – FC Barcelona 0-1 a lăsat de dorit. ”Vinicius și Gavi trebuiau eliminați!”

Prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei, Real Madrid - FC Barcelona 0-1 nu a fost lipsită de critici aduse arbitrului, dar Munuera Montero a greșit de ambele părți.
03.03.2023 | 01:36
Arbitrajul lui Munuera Montero in Real Madrid  FC Barcelona 01 a lasat de dorit Vinicius si Gavi trebuiau eliminati
Prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei, Real Madrid - FC Barcelona 0-1 nu a fost lipsită de critici aduse arbitrului, dar Munuera Montero a greșit de ambele părți.
ADVERTISEMENT

Prima manșă a semifinalei Copa del Rey dintre Real Madrid și FC Barcelona le-a dat câștig de cauză catalanilor, care s-au impus cu 1-0 dintr-un autogol involuntar al lui Militao. Conform obiceiului, meciul a fost extrem de încins, nu au lipsit avertismentele, după cum au existat și o mulțime de momente în care prestația arbitrului José Luis Munuera Montero.

Fostul mare arbitru Eduardo Iturralde González consideră că Munuera Montero trebuia să elimine câte un jucător de fiecare parte

Fără Lewandowski, dar și Dembele, Pedri sau Christensen, accidentat la antrenamentul din preziua jocului, FC Barcelona pornea cu șansa a doua pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mult cu cât catalanii veneau după două eșecuri consecutive. Cel cu Manchester United și, mai apoi, în campionat, cu Almeria. Sigur, și Real a remizat în ultima rundă, însă cu Atletico, dar în Europa a strălucit pe Anfield.

Barcelona a reușit însă să dea lovitura, impunându-se cu 1-0. Unicul gol a fost marcat în minutul 26. Frank Kessie a scăpat singur cu Courtois, șutul africanului a fost blocat, dar mingea a ricoșat în Militao și s-a dus în poartă.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a dominat, a avut posesia, mai multe șuturi către poartă. Însă la capitolul șuturi cadrate a fost 2-0 pentru oaspeți. Însă fanii campioanei Europei au dat vina pe arbitrul José Luis Munuera Montero, reproșându-i că nu l-a eliminat pe Gavi.

Fostul mare arbitru spaniol Iturralde González, expert pentru Diario AS și Carrusel Deportivo de la Cadena SER, le dă dreptate. Și scoate în relief două faze.

ADVERTISEMENT

Un fault asupra lui Camavinga și un altul asupra lui Militao. Care trebuiau sancționate cu galben. Astfel că avertismentul primit în minutul 51 ar fi dus la eliminare.

Însă acesta a declarat pentru AS că madrilenii nu au de ce să fie supărați. ”Au dreptate. Dar și ei ar trebui să-i mulțumească arbitrului că nu l-au pierdut pe Vinicius încă înainte de prima jumătate de oră a meciului.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a fost avertizat pentru un fault asupra lui De Jong. O pedeapsă corectă. Însă nu a procedat la fel în fața modului în care acesta a reacționat, inclusiv prin gesturi. Mai ales dacă-l înfruntă. Vinicius trebuia să fi văzut al doilea galben”, a fost concluzia lui Iturralde González.

ADVERTISEMENT