Sport

Arbitru FIFA la FC U Craiova – Universitatea Craiova! Alegerea lui Vassaras pentru derby

Kyros Vassaras a ales să trimită un arbitru cu ecuson FIFA la derby-ul FC U Craiova - Universitatea Craiova! Cine este „centralul” ales de președintele CCA.
09.03.2024 | 12:02
Arbitru FIFA la FC U Craiova  Universitatea Craiova Alegerea lui Vassaras pentru derby
Arbitru FIFA la FC U Craiova - Universitatea Craiova! Singura soluție a lui Vassaras. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
09-03-2024
10:00

Arbitru FIFA la derby-ul FC U Craiova - Universitatea Craiova! Alegerea lui Vassaras

Marcel Bîrsan este arbitrul delegat de către Kyros Vassaras la FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. „Centralul” din București va arbitra pentru a doua oară derby-ul din Cetatea Băniei.

„Centralul” va fi ajutat de la linii de către asistenții Avram Valentin și Bucsi Imre-Laszlo. În camera VAR au fost delegați Cătălin Popa și Sorin Costreie.

Derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova se va juca duminică, de la ora 20:45, pe Complex Sportiv Craiova. FANATIK a aflat în exclusivitate cine este „centralul” cu ecuson FIFA care va arbitra confruntarea dintre cele două rivale din oraș.

Arbitru FIFA la FC U Craiova – Universitatea Craiova! Marcel Bîrsan, soluția lui Vassaras

Ultima din etapă din sezonul regular găzduiește lupta pentru calificarea în play-off, dar și derby-urile Rapid – FCSB și FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova. Kyros Vassaras l-a ascultat pe Gigi Becali și l-a delegat pe Ovidiu Hațegan pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Președintele CCA va delega un arbitru cu ecuson FIFA și la derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, iar soluțile sunt limitate. Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Radu Petrescu, Horațiu Feșnic sau Andrei Chivulete sunt deja delegați în ultima etapă din sezonul regular.

Toți arbitrii FIFA în afară de Marian Barbu, care a arbitrat Universitatea Craiova – Rapid, sunt deja delegați în SuperLiga. Din informațiile FANATIK, Marcel Bîrsan va fi „centralul” de la derby-ul Olteniei cu FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

„Centralul” din București a arbitrat-o ultima oară pe Universitatea Craiova în derby-ul cu FCSB, scor 0-3. În schimb ce la FC U Craiova 1948 – Poli Iași a fost în cabina VAR, atunci când formația lui Adrian Mititelu a remizat cu trupa din Copou, iar rezultatul a adus și plecarea lui Giovanni Costantino.

Penalty controversat în Sepsi – FC Voluntari. Când a arbitrat ultimul derby între FC U și Universitatea Craiova

Marcel Bîrsan a acordat un penalty controversat în Sepsi – FC Voluntari pentru formația din Sfântu Gheorghe. Kallaku a găsit o pasă excelentă pentru Cosmin Matei, iar mijlocașul l-a simțit pe Nicolae Carnat în spate și a căzut în careu.

ADVERTISEMENT

Ilfovenii au protestat vehement decizia arbitrului din București la contactul dintre Nicolae Carnat și Cosmin Matei. Marcel Bîrsan a mai condus un derby între FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova în urmă cu două sezoane.

Atunci trupa lui Ivaylo Petev era gazdă pe stadionul „Ion Oblemenco” și s-a impus cu 2-0 prin reușitele lui Gustavo și Ștefan Baiaram. Marcel Bîrsan a arbitrat două partide ale Universității Craiova în acest sezon, iar în ambele oltenii au fost înfrânți de Farul, respectiv FCSB.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova se anunță una cu spectacol în tribune. Alex Mitriță, Andrei Ivan, Nicușor Bancu, dar și ceilalți jucători ai lui Ivaylo Petev i-au îndemnat pe suporteri să vină într-un număr cât mai mare la Peluza Nord.

  • 3 victorii are în palmares Universitatea Craiova cu FC U Craiova 1948
  • 1 succes a înregistrat formația lui Adrian Mititelu cu rivalii din oraș
  • 1 rezultat de egalitate a fost între cele două în SuperLiga
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,60 este cota pentru „ambele marchează sau peste 2,5 goluri” la meciul FCU Craiova - Universitatea Craiova