Sport

Arena Națională, în cursa pentru organizarea finalei Europa League: ”Am semnat angajamentul”

Primarul Nicușor Dan a anunțat că și-a dat acordul pentru depunerea candidaturii ca Arena Națională să fie gazda finalei Europa League.
25.10.2023 | 17:15
Arena Nationala in cursa pentru organizarea finalei Europa League Am semnat angajamentul
Primarul Nicușor Dan a anunțat că și-a dat acordul pentru depunerea candidaturii ca Arena Națională să fie gazda finalei Europa League. Sursă foto: Facebook Arena Națională
ADVERTISEMENT

Pe cel mai mare stadion al României s-a mai desfășurat o dată ultimul act al celei de-a doua competiții europene. În data de 9 mai 2012, Atletico Madrid învingea cu 3-0 pe Athletic Bilbao.

Finala Europa League ar putea reveni pe Arena Națională

După ce în vara care abia a trecut țara noastră a fost co-organizatoare, împreună cu Georgia, a turneului final al Euro U21, primarul Nicușor Dan a dezvăluit că și-a dat girul pentru a se depune actele în vederea candidaturii Arenei Naționale pentru finala Europa League din 2026 sau 2027.

ADVERTISEMENT

”Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie.

Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024.

ADVERTISEMENT

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști”, a scris Nicușor Dan, pe contul de Facebook.

Primăria își asumă aspectele organizatorice

”Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se regăsesc demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare.

Bucureștiul a mai găzduit o finală Europa League în 2012, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al României inaugurat pe 6 septembrie 2011. De asemenea, Capitala a găzduit Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, dar și meciurile din cadrul Campionatului European U21”, a mai scris primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Finala actualei ediții a Europa League se va desfășura pe The Aviva Stadium din Dublin, în timp ce ultimul act al sezonului 2024-2025 va avea loc pe Estadio de San Mames din Bilbao.

ADVERTISEMENT