Sport

Argentina – Brazilia 0-0 în preliminariile CM 2022. Vinicius, dribling de pe altă planetă. Video

Argentina şi Brazilia au terminat nedecis, scor 0-0, derby-ul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, zona Americii de Sud. Lionel Messi a fost integralist în acest meci.
17.11.2021 | 11:46
Argentina  Brazilia 00 in preliminariile CM 2022 Vinicius dribling de pe alta planeta Video
În absența lui Neymar, Vinicius a fost principalul pericol al Braziliei în meciul cu Argentina din preliminariile CM 2022. Sursă foto: as.com
ADVERTISEMENT
17-11-2021
09:47

Vinicius, dribling de senzație în meciul cu Argentina

În absența lui Neymar, Vinicius a fost principalul pericol al Braziliei în meciul cu Argentina din preliminariile CM 2022. Aflat într-o formă de zile mari, starul de la Real Madrid și-a arătat imensul talent în ciuda faptului că nu a marcat și meciul s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

La mijlocul reprizei secunde, Vinicius a primit un balon aproape de colțul terenului și a fost întâmpinat de fundașul Nahuel Molina, care i-a închis culoarul spre poarta argentiniană. Însă, starul Braziliei a găsit o metodă inedită de trece de adversarul său.

Vinicius a făcut o ”braziliană”, trecând mingea peste Molina și apoi i-a pasat în careu lui Lucas Paqueta, dar șutul acestuia nu și-a atins ținta.

17-11-2021
05:34

Messi, reacție după remiza cu Brazilia

Lionel Messi consideră că rezultatul de egalitate din meciul cu Brazilia este unul benefic pentru Argentina, care rămâne astfel neînvinsă în ultimele 27 de partide.

”Știam că va fi așa, un meci închis, greu de jucat. Întotdeauna dăm tot ce putem. Eram convinși că putem câștiga. Am încercat, dar de data asta nu am putut. În ultimele minute s-a jucat pe contre și au fost mai multe spații, dar nu am putut câștiga. Important este că nu am pierdut. Continuăm să creștem.

Sunt bine, altfel nu aș fi jucat, dar îmi lipsește ritmul de joc. E greu, am stat mult timp, iar cele 15 minute jucate cu Uruguay nu au fost de ajuns pentru a reintra în ritmul normal. Important e că nu mai am probleme și sper să termin cu bine anul”, a declarat Messi, conform cotidianului Ole.

16-11-2021
23:33

Argentina - Brazilia 0-0

Final: Argentina şi Brazilia au terminat la egalitate, scor 0-0. 

Min. 33: Otamendi îl loveşte cu cotul în gură pe Raphinha, însă fundaşul Argentinei nu a primit nici cartonaş galben.

Min. 1: A început meciul Argentina – Brazilia.

16-11-2021
22:54

Echipele de start pentru Argentina - Brazilia

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Di Maria, De Paul, Paredes, Lo Celso – Messi. L. Martinez. Antrenor: Lionel Scaloni.

Brazilia: Allison – Danilo, Marquinhos, Militao, Alex Sandro – Fabinho, Paqueta, Fred – Raphinha, Matheus Cunha, Vinicius. Antrenor: Tite.

Argentina și Brazilia sunt rivale de o viață pe dreptunghiul magic. Preliminariile din America de Sud se desfășoară sub formă de campionat, tur-retur, cu participarea tuturor celor 10 echipe afiliate la CONMEBOL.

Argentina – Brazilia, ultimul meci mare din preliminariile CM 2022

Meciul din această noapte face parte din programul etapei a 14-a, în total fiind programate 18 runde. Argentina – Brazilia înseamnă și ultimul șoc în fotbalul internațional, în anul calendaristic 2021.

ADVERTISEMENT

Brazilia este matematic calificată, după victoria cu 1-0 în fața Columbiei, repurtată în meciul anterior. Golul a fost marcat de vedeta lui Lyon, Lucas Paqueta, dintr-o pasă oferită de Neymar. Selecao a strâns 34 de puncte, în vreme ce Argentina este a doua în clasament, cu 28 de puncte.

Din zona America de Sud se califică direct patru echipe la CM 2022. Celelalte locuri calificabile sunt ocupate, în acest moment, de Ecuador, 20 de puncte și Chile, 16 puncte. A cincea clasată, Columbia în acest moment, se califică pentru un baraj intercontinental.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, Argentina a învins etapa trecută pe Uruguay cu 1-0, golul fiind marcat de Angel Di Maria, în minutul 7.

Unde se joacă Argentina – Brazilia

Partida se va desfășura pe Stadionul San Juan del Bicentenario din San Juan și va fi arbitrată de uruguayanul Andres Cunha. Aici joacă echipa de primă ligă San Martin, iar arena cu o capacitate de peste 25 000 locuri a fost inaugurată în 2011, la un amical Argentina – Venezuela.

ADVERTISEMENT

La San Juan au avut loc meciuri de Copa America în 2011, o finală a Copei Argentina, dar și un meci din precedenta calificare la Campionatul Mondial, când Argentina s-a impus în fața Columbiei cu 3-0.

La San Juan del Bicentenario se mai dispută, de asemenea, meciuri de rugby și hochei pe iarbă, sporturi foarte populare în Țara Tangoului.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile în Argentina – Brazilia

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, ar putea miza pe următoarea garnitură de start: Martinez –  Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Lo Celso, Rodriguez, De Paul – Di Maria, Martinez, Messi.

Starul de la PSG, Lionel Messi, accidentat la genunchi, a fost folosit numai în ultimele 15 minute la Montevideo, dar acum este anunțat titular, în vreme ce Dybala va fi păstrat pentru repriza secundă.

Brazilia l-a pierdut pe Casemiro, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar și pe Neymar, accidentat la ultimul antrenament înaintea derby-ului.

Unsprezecele de start aliniat de Tite ar putea avea următoarea alcătuire: Ederson –  Danilo, Marquinhos, Silva, Sandro – Gerson, Fabinho, Paqueta – Raphinha, Jesus, Vinicius Jr.

Messi, Di Maria, Neymar și Marquinos vor redeveni coechipieri sâmbătă, când se reîntorc în Franța pentru partida de Ligue I dintre PSG și Nantes.

Rivalitate pe toate planurile

Meciul tur dintre cele două forțe ale fotbalului mondial, disputat la Sao Paulo, s-a întrerupt după numai cinci minute, din cauza intervenției autorităților statale. Scorul în acel moment era 0-0 și, în ciuda negocierilor purtate chiar de Neymar și Messi, partida nu s-a reluat. Mai mult, nici comisiile abilitate nu au dat publicității un verdict până acum, fiecare echipă având câte un meci mai puțin disputat în ierarhie.

Rivalitatea dintre Argentina și Brazilia este una totală. În această toamnă, cu câteva zile înainte de meciul de la Sao Paulo, la Tokyo, în finala Jocurilor Paralimpice, la fotbal pentru nevăzători, Brazilia a câștigat medaliile de aur după 1-0 contra Argentinei. Brazilia este cvintuplă campioană paralimpică la fotbal, de la introducerea acestei discipline în programul paralimpic nicio altă echipă nereușind să o detroneze.

La nivelul echipelor de club, tot Brazilia domină fotbalul sud-american. Palmeiras și Flamengo vor disputa finala Copei Libertadores, pe 27 noiembrie, în vreme ce finala Copei Sudamericana va fi tot o afacere braziliană, între Athletico Paranaense și RB Bragantino.

Brazilia este singura națională de pe Glob care s-a calificat la fiecare ediție a Campionatului Mondial, începând din 1930. Brazilia este câștigătoarea penultimei ediţii din Copa America și a ultimelor două titluri olimpice.

Ediția din acest an a Copei America, reportată din 2020, a fost preluată pe ultima sută de metri de Brazilia, după ce Argentina și Columbia au declinat capacitățile de gazde inițial acordate de CONMEBOL. În finala din vară, argentinienii au câştigat finala chiar în faţa marii rivale.

ADVERTISEMENT