News

Arhiepiscopul Tomisului, o nouă declarație controversată. ”Așa-zisa pandemie nici n-a fost”

Cunoscut antivaccinist, Teodosie șochează din nou cu declarațiile sale. Prelatul susține că pandemia de Covid-19 a fost doar presupusă
22.12.2023 | 11:41
Arhiepiscopul Tomisului o noua declaratie controversata Asazisa pandemie nici na fost
Arhiepiscopul Tomisului susține că pandemia de Covid-19 nu a existat Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului are o predilecție pentru emiterea de mesaje controversate. Pandemia de Covid-19 a fost mană cerească pentru vocalul prelat, care nu a ratat ocazia nici în mesajul de final de an.

Arhiepiscopul Tomisului, o nouă declarație controversată

Așadar, după ce s-a declarat contra vaccinării și a refuzat să respecte restricțiile impuse de autoritățile statului, ținând slujbe în perioada în care erau în vigoare acestea, Teodosie susține acum că pandemia pur și simplu nu a existat.

ADVERTISEMENT

“Lăsăm în urmă un an care a avut și bucurii, și greutăți și multă zvonistică și multe lucruri care se lămuresc. Așa-zisa pandemie (…) nici n-a fost. A fost doar presupusă.

Iată, nu mă așteptam așa de repede să se dezvăluie aceste forțări de pandemie, care au dus la niște privilegii pentru unii și la niște necazuri pentru alții

ADVERTISEMENT

Mă refer la judecata care e acum. Se descoperă aceste lucruri, în toată lumea, nu numai în țara noastră”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, făcând referire la dosarul DNA în care sunt anchetați fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Nu la fel de vocal este prelatul atunci când vine vorba de propriile dosare. Teodosie este, la rândul său, urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul ar fi promis drept comision suma de 160.000 lei unui pretins om de afaceri, care s-a oferit să acceseze o finanțare de 800.000 lei pentru construcția, respectiv modernizarea bisericilor ce țin de arhiepiscopia Tomisului.

Surprinzător de rezervat, Teodosie a declarat la Antena 3 CNN“nu este nicio urmărire”. “Se fac niște verificări, nu există probe, nu e nicio urmărire. Eu nu știu de așa ceva. Eu știu că nu am nicio problemă.”

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Patriarhia Română a comunicat pe această temă, poziția instituției fiind că rezolvarea acestui caz este “o datorie morală”. ”Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală.

Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală. Una a cărei împlinire onorează și a cărei neîmplinire dezonorează”, a transmis Patriarhia Română.

ADVERTISEMENT