News

ÎPS Teodosie, o nouă reacție după ancheta DNA : ”Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc păreri”. Video

ÎPS Teodosie se apără în fața acuzațiilor DNA. Arhiepiscopul spune că ”nu este nimic real” și că sunt doar ”zvonuri şi provocări”.
21.12.2023 | 23:54
IPS Teodosie o noua reactie dupa ancheta DNA  Nu este absolut nimic real Nu pot sa vorbesc pareri Video
ÎPS Teodosie se apără față de acuzațiile DNA: ”Sunt numai nişte zvonuri şi provocări”. Sursa foto: Ziua de Constanța
ADVERTISEMENT

Joi, 21 decembrie, ÎPS Teodosie a susținut o conferință de presă înainte de sărbători. Arhiepiscopul a fost întrebat despre dosarul pe care îl are la DNA pentru trafic de influență. Cum era de așteptat, prelatul e negat vreo urmă de vinovăție.

ÎPS Teodosie se apără față de acuzațiile DNA: ”Sunt numai nişte zvonuri şi provocări”

Pe 5 decembrie, ÎPS Teodosie era pus sub acuzare de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru cumpărare de influență. Atunci, imediat după anunțul procurorilor, Arhiepiscopul a negat că este urmărit penal, spunând că ”se fac niște verificări”, dar ”nu există probe”.

ADVERTISEMENT

Înaltul prelat a oferit acum o nouă reacție pe această temă sensibilă. Joi, Arhiepiscopul Tomisului a susținut că în dosarul în care este cercetat de DNA pentru trafic de influență ”nu este nimic real” şi că sunt doar ”zvonuri şi provocări”.

Jurnaliștii au insistat cu întrebările pe această temă. Teodosie nu a fost însă convins să spună mai multe. A refuzat să răspundă jurnaliștilor care l-au întrebat despre ancheta procurorilor. A preferat să vorbească despre brad, ”acest copac care tot timpul are verdeață”.

ADVERTISEMENT

Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc de păreri. Avocaţii dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad, acest copac care tot timpul are verdeață, așa cum omul are viață”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie, cercetat de DNA. Acuzațiile aduse de procurori

La începutul acestei luni, ÎPS Teodosie era pus sub acuzare de procurorii anticorupție pentru cumpărare de influență. Potrivit referatului procurorilor, arhiepiscopul i-ar fi promis unui om de afaceri o sumă de peste 30.000 de euro în baza unei înțelegeri.

ADVERTISEMENT

În acest dosar, alături de IPS Teodosie, este urmărit penal și un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. El este suspectat de complicitate la cumpărare de influență

În luna iulie a acestui an, Teodosie Petrescu ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.

ADVERTISEMENT

La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică înțelegerea respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului”, anunța DNA.

ADVERTISEMENT