Sport

Armenia U21 – România U21 0-1, în calificările pentru Euro 2025. Victorie de aur în final de meci! Tricolorii sunt liderii grupei

Echipa națională U21 a României a învins Armenia U21, scor 1-0, cu un gol marcat pe final și a urcat pe primul loc în grupa de calificare la Euro U21 2025.
26.03.2024 | 14:49
Armenia U21  Romania U21 01 in calificarile pentru Euro 2025 Victorie de aur in final de meci Tricolorii sunt liderii grupei
ADVERTISEMENT
26-03-2024
11:03

Armenia U21 - România U21 0-1 (Cr. Mihai 89)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – ”Tricolorii” obțin pe terenul Armeniei o victorie chinuită, dar  absolut necesară. În urma acestui succes, trupa lui Daniel Pancu urcă pe primul loc în grupă.

ge

Min. 89 – GOOOL România U19!!! Grameni centrează don lovitură liberă și Cristian Mihai înscrie cu o lovitură de cap pe spate.

Min. 88 – Simonyan primește al doilea cartonaș galben și este eliminat după un fault dur asupra lui Musi.

Min. 86 – Grameni încearcă să plaseze mingea de la 16 metri, însă o direcționează pe centrul porții și Matinyan reține fără probleme.

Min. 50 – Portarul armenilor iese mult în afara careului, Louis Munteanu îl lobează, dar pasa sa ajunge la Ianis Stoica aflat în poziție de ofsaid și golul noului intrat este anulat corect.

Min. 49 – Louis Munteanu reușește să înscrie, dar golul este anulat pentru un fault în atac acordat destul de ușor.

Pauză

Min 12 – Louis Munteanu trimite în bară, după o pasă a lui Rareș Ilie

Min 1 – Start de meci

Echipele de start:

Armenia U21: Matinyan – Ayvazyan, Simonyan, Sargsyan, Nalbandyan, Aventisian – Galstyan, Manvelyan, Piloyan, Tarakhchyan – Kalukyan
Rezerve: Abrahamyan, Afyan, Alaverdyan, Davtyan, Hovhannisyan, Janoyan, Manukyan, Sargsyan, Vardanyan
Selecționer: Gyulbudaghyants

România U21: Sava – Oroian, Ignat, Matei Ilie, Stefanovici – Corbu, Vulturar, Grameni – Rareș Ilie, Munteanu, Baiaram
Rezerve: Hindrich, Amzăr, Burnete, Dănuleasa, David Maftei, Cristian Mihai, Luca Mihai, Musi, Ianis Stoica
Selecționer: Daniel Pancu

Naționala de tineret are șansa de a urca pe prima treaptă a clasamentului grupei E a calificărilor la Euro U21 2025. Armenia U21 – România U21 începe la 13:00, iar jucătorii antrenați de Daniel Pancu sunt favoriți!

Armenia U21 – România U21, live video online, în etapa a 6-a din calificările la Euro U21 2025

Clasată în prezent pe locul secund în grupa E, România U21 se află la doar un punct în spatele liderului Elveția. Chiar dacă doar pentru câteva ore, “Tricolorii“ mici au posibilitatea să devină lideri cu o victorie la Erevan.

ADVERTISEMENT

Elveția, formație împotriva căreia românii au remizat scor 2-2 în noiembrie, joacă de la 18:00 în deplasare cu Albania, echipa de pe locul 3. Albanezii sunt la egalitate de puncte cu România, însă au un meci în minus.

În meciul tur, jucat în 13 octombrie 2023, România a învins Armenia cu 2-0. Au înscris Cătălin Vulturar (UTA) și Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova). Partida s-a disputat pe stadionul Rapid.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Armenia U21 – România U21

Meciul reprezentativei de tineret începe de la ora 13:00 și se dispută pe stadionul din Armavir. Partida va fi transmisă în direct de canalul Pro Arena și poate fi urmărită și pe FANATIK.ro în format LIVE VIDEO.

Este primul meci al zilei din calificările pentru Campionatul European din 2025. Următoarele acțiuni ale naționalei lui Daniel Pancu va avea loc în septembrie, atunci când România întâlnește Muntenegru și Finlanda.

ADVERTISEMENT

Programul și clasamentul grupei E

În data de 26 martie joacă toate echipele angrenate în grupa E a calificărilor pentru Campionatul European U21. Turneul final se joacă în Slovacia, în vara anului viitor. Meciurile programate în grupa din care face parte și România sunt:

  • ora 13:00 Armenia U21 – România U21
  • ora 16:00 Muntenegru U21 – Finlanda U21
  • ora 18:00 Albania U21 – Elveția U21
ADVERTISEMENT

Românii speră să obțină calificarea directă, asigurată de clasarea pe locul 1, însă și o clasare pe locul 2 îi poate trimite în Slovacia. Cele mai bune trei echipe clasate pe locul secund în grupe merg direct la Euro, în timp ce următoarele șase din clasament vor juca un play-off, iar alte trei dintre ele vor merge la turneul final.

Clasament grupa E

  1. Elveția (11 puncte, 5 meciuri)
  2. România (10 puncte, 5 meciuri)
  3. Albania (10 puncte, 6 meciuri)
  4. Finlanda (7 puncte, 5 meciuri)
  5. Muntenegru (4 puncte, 4 meciuri)
  6. Armenia (7 puncte, 2 meciuri)

Clasamentul echipelor de pe locul 2

  1. Germania (13 puncte, 5 meciuri)
  2. Anglia (12 puncte, 5 meciuri)
  3. Scoția (10 puncte, 5 meciuri)
  4. Croația (10 puncte, 4 meciuri)
  5. Franța (9 puncte, 4 meciuri)
  6. Danemarca (8 puncte, 4 meciuri)
  7. România (7 puncte, 4 meciuri)
  8. Irlanda (7 puncte, 4 meciuri)
  9. Georgia (7 puncte, 4 meciuri)

În clasamentul echipelor de pe locul 2 nu se iau în considerare partidele jucate împotriva formațiilor aflate pe ultimele poziții. În cazul României, nu se ține cont de cele trei puncte obținute în meciul tur, câștigat contra Armeniei.

Lotul “tricolorilor“ pentru Armenia U21 – România U21

Pentru partida contra armenilor, selecționerul Daniel Pancu a ales să se bazeze pe următorul lot de jucători:

Portari: Otto Hindrich (CFR), Răzvan Sava (CFR), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr)

Fundași: David Maftei (CSA Steaua), Daniel Oroian (Sepsi), Gabriel Dănuleasă (Farul), Cristian Ignat (CS Mioveni), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița) – l-a înlocuit pe Umit Akdag (Goztepe), Cosmin Amzări (Dinamo), Matei Ilie (CFR), Ștefan Ștefanovici (Poli Iași)

Mijlocași:  Constantin Grameni (Farul), Marius Corbu (Akademia Pușkaș), Cătălin Vulturar (UTA), Cristian Mihai (UTA), Luca Mihai (Poli Iași), Alexandru Musi (Petrolul), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Ianis Stoica (Hermannstadt), Rareș Ilie (Lausanne)

Atacanți: Louis Munteanu (Farul), Rareș Burnete (Lecce)

Cote pariuri la meciul Armenia U21 – România U21

Cota pentru o victorie a României este 1,47. Cei care pariază pe 1 solust beneficiază de cota 5,70, în vreme ce cota pentru pariul pe un rezultat de egalitate este 4,30.

Pariul pe un meci spectaculos, care să producă peste 2,5 goluri, este răsplătit cu o cotă de 1.65. Un meci cu mai puțin de 2,5 goluri propune o cotă de 2,05.

Armenia – România pentru Euro U21 2025, live stream, 13:00, Pro Arena

Mulți dintre jucătorii echipei pregătite de Daniel Pancu traversează perioade excelente de formă.  Ștefan Baiaram și-a propus să înscrie sau să ofere un assist, iar Ianis Stoica, Alexandru Musi sau Louis Munteanu sunt și ei fotbaliști în care fanii naționalei U21 își pun speranțele pentru un succes în Armenia.

Următorul meci al “tricolorilor“ mici, după Armenia U21 – România U21 se joacă pe 6 septembrie, pe teren propriu, contra Muntenegrului. Partida care ar putea fi decisivă, contra Elveției, va avea loc în octombrie, tot în România.

ADVERTISEMENT