Fotbal intern

Armenii sunt montați înaintea duelului cu România: „Nici cu Islanda nu câștigaserăm vreodată”

30.03.2021 | 21:50
Armenii sunt montati inaintea duelului cu Romania Nici cu Islanda nu castigaseram vreodata
ADVERTISEMENT

Antrenorul armenilor, Joaquin Caparros, a vorbit cu optimism despre meciul pe care echipa sa îl va juca contra României. Și mijlocașul Tigran Barseghyan este încrezător în forțele adversarei tricolorilor. 

Cele două echipe se vor înfrunta la Erevan în meciul din etapa a treia a grupelor de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Armenii au șase puncte, în vreme ce tricolorii au obținut doar trei până în prezent.

ADVERTISEMENT

Adversara tricolorilor a avut-o de înfruntat pe Islanda în meciul precedent și a reușit să se impună cu 2-0, iar armenii sunt convinși că pot repeta performanța și în fața unui adversar pe care nu l-au învins niciodată în istorie.

Armenii sunt montați înaintea duelului cu România. Antrenorul Caparros a prefațat partida

Joaquin Caparros, spaniolul de pe banca Armeniei, a vorbit cu jurnaliștii locali înaintea partidei cu România și a dezvăluit că se așteaptă la un meci dificil și diferit față de cel cu Islanda.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Caparros crede că echipa sa se poate mobiliza și poate pune în aplicare planul tactic pe care l-a exersat în ultima perioadă. Caparros vrea să imprime un nou stil de joc Armeniei.

„Vorbim despre echipe foarte diferite. După cum am văzut, Islanda este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, în timp ce România este o trupă foarte asemănătoare cu noi. Joacă direct pe poartă, în viteză, au jucători tineri. Sunt o echipă foarte bună și cu idei clare de joc. Ne așteaptă un meci dificil. 

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere tactic, ne pregătim pentru fiecare joc, ținând cont de adversarii noștri. Într-adevăr, am jucat 4-4-2 și vrem ca echipa noastră să se identifice cu un anumit sistem de joc, dar este nevoie de timp. Am încercat să recuperăm jucătorii după meciul cu Islanda, dar de abia mâine vom ști dacă toți sunt apți. Echipa a făcut eforturi mari în ultima vreme”, a spus Caparros potrivit Armsport.

Tigran Barseghyan este optimist: „Credem în forța noastră”

În vârstă de 27 de ani, Tigran Barseghyan este unul dintre oamenii de bază ai armenilor, fiind de cinci ani unul dintre jucătorii cu prezențe constante la națională. Jucătorul legitimat la FC Astana a vorbit despre ce s-a schimbat la națională, după venirea antrenorului spaniol.

ADVERTISEMENT

„Acum gândim complet diferit, ne pregătim altfel pentru jocuri. Au venit idei noi odată cu noul antrenor, am început să le implementăm și credem în forța noastră mai mult. Nu contează pentru mine sistemul de joc, dacă toată lumea își îndeplinește responsabilitățile.

Sunt mijlocaș central, trebuie să-mi ajut apărătorii și să particip la atac, deci nu există nicio diferență pentru mine între 4-4-2 și 4-2-3-1. Statistica nu contează, nu ne afectează în vreun fel. Nu am învins niciodată România, este adevărat. Dar nici cu Islanda nu reușisem să câștigăm vreodată”, a spus și Barseghyan.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,30 este cota pentru ”x solist” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT