Sport

Arteta, probleme de lot înainte de Arsenal – Palace, în Premier League. Doi titulari sunt incerți după ultimul meci în Europa

Arsenal se confruntă cu probleme de lot, înaintea meciului cu Crystal Palace din Premier League. Doi jucători au ieșit accidentați în timpul ultimului joc din cupele europene.
18.03.2023 | 15:25
Arteta probleme de lot inainte de Arsenal  Palace in Premier League Doi titulari sunt incerti dupa ultimul meci in Europa
Probleme de lot pentru Arsenal, înaintea meciului din Premier League. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Arsenal are probleme de lot înaintea meciului de pe teren propriu cu Crystal Palace, duminică, 19 martie, de la ora 16:00, în etapa 28 din Premier League. Pe lângă eliminarea dramatică din optimile Europa League în fața lui Sporting, Tomiyasu și Saliba s-au accidentat și ar putea lăsa un gol imens în defensiva „tunarilor”.

Probleme de lot pentru Arsenal, înainte de meciul din Premier League cu Crystal Palace

Eliminarea din Europa League în fața lui Sporting a lăsat urme în lotul antrenat de Mikel Arteta, după ce Tomiyasu și Saliba au părăsit terenul în prima repriză din cauza unor accidentări. Cu siguranță, fundașul japonez nu va fi pe lista lui Mikel Arteta pentru următorul meci din cauza unei accidentări mai grave la genunchi.

ADVERTISEMENT

În cazul lui William Saliba, disponibilitatea pentru meciul cu Crystal Palace stă sub semnul întrebării. Stoperul francez a părăsit gazonul în minutul 21 al meciului cu Sporting, acuzând probleme la spate. Rămâne de văzut dacă Mikel Aretata se va putea baza pe jucătorul în vârstă de 21 de ani .

Fotbalistul format la St. Etienne a făcut pereche cu Gabriel în centrul defensivei de-a lungul sezonului, iar o posibilă absență ar putea destabiliza forța defensivă a „tunarilor”. Ben White ar putea fi înlocuitorul fundașului francez, însă absența lui Tomiyasu ar lăsa postul de fundaș dreapta descoperit.

ADVERTISEMENT

Mikel Arteta, probleme de lot la Arsenal, înaintea meciului cu Crystal Palace din Premier League: „Am avut accidentări pe tot parcursul sezonului”

Totodată, Mikel Arteta nu se va putea baza la meciul cu Crystal Palace pe Nketiah și Elneny, ambii accidentați. La finalul partidei cu Sporting, Gabriel, Oleksandr Zinchenko și Leandro Trossard au acuzat probleme medicale, însă aceștia vor în cele din urmă apți pentru meciul de pe Emirates Stadium.

„Am avut accidentări pe tot parcursul sezonului. L-am avut pe Emile Smith Rowe afară timp de patru luni, pe Gabriel timp de patru luni, Thomas Partey timp de o lună și jumătate, Oleksandr Zinchenko timp de două luni și jumătate, iar acum Eddie Nketiah timp de o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

Am avut deja destul de multe accidentări, dar ne-am descurcat. Dezamăgirea nu va dispărea, este acolo acum. Dar există și o claritate. Mai sunt 11 meciuri și avem o finală împotriva Crystal Palace. Trebuie să ne recuperăm și să punem tot atenția acolo și să câștigăm”, a declarat Mikel Arteta, la conferința de presă.

Arsenal are avans de cinci puncte în fața lui Manchester City în Premier League

După eliminarea din Europa League, toată atenția lui Arsenal se îndreaptă spre Premier League. „Tunarii” ocupă primul loc cu 66 de puncte după 27 de partide, cu cinci lungimi în fața rivalilor de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Pep Guardiola s-a calificat în „sferturile” de finală ale Ligii Campionilor și va juca în meciul pentru semifinale cu Bayern Munchen. Pentru campioana Angliei urmează duelul cu Burnley din sferturile de finală ale Cupei Angliei.


  • Cota MAXBET pentru Arsenal: 1,25 este cota pentru „1 solist” la meciul Arsenal – Crystal Palace

ADVERTISEMENT