Sport

Aryna Sabalenka a reacționat după ce Lesia Tsurenko s-a retras înaintea meciului direct la Indian Wells: „Nu le-am făcut nimic rău ucrainenilor”

Aryna Sabalenka a oferit prima reacție în scandalul monstru de la Indian Wells. Lesia Tsurenko, pe care trebuia să o înfrunte în turul 3, s-a retras înaintea meciului direct.
18.03.2023 | 15:51
Aryna Sabalenka a reactionat dupa ce Lesia Tsurenko sa retras inaintea meciului direct la Indian Wells Nu leam facut nimic rau ucrainenilor
Aryna Sabalenka a oferit prima reacție în scandalul din tenis de la Indian Wells. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Bielorusa Aryna Sabalenka a oferit prima reacție după ce ucraineanca Lesia Tsurenko s-a retras înaintea meciului direct la Indian Wells. Campioana de la Australian Open a comentat scandalul monstru de la turneul din California la scurt timp după ce s-a calificat în marea finală.

Aryna Sabalenka, prima reacție după ce Lesia Tsurenko s-a retras înaintea meciului direct de la Indian Wells: „Sunt convinsă că nu am făcut nimic rău ucrainenilor”

Aryna Sabalenka s-a calificat în marea finală de la Indian Wells, după o victorie în două seturi, scor 6-2, 6-3 cu Maria Sakkari. În meciul pentru trofeu, jucătoarea din Belarus va lupta cu Elena Rybakina. Cele două s-au întâlnit și în finala primului Mare Șlem al anului.

ADVERTISEMENT

În turul 3, locul 2 WTA a beneficiat de retragerea Lesiei Tsurenko. Sportiva din Ucraina a declarat forfait din cauza unui atac de panică venit ca urmare a discuției cu Steve Simon. Jucătoarea de pe locul 95 WTA a fost șocată de poziția șefului WTA vizavi de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Deși este conștientă că există presiune, Aryna Sabalenka susține că sportivii ruși și bieloruși nu au nicio vină. „Nimeni nu poate controla emoţiile altora. Da, desigur, există multă tensiune între noi.

ADVERTISEMENT

Încă sunt convinsă că nu am făcut nimic rău ucrainenilor. Nici eu, nici sportivii ruşi, nici sportivii din Belarus, niciunul dintre noi nu a făcut ceva rău. Unii dintre noi chiar încearcă să ajute, dar nu o spunem public”, a declarat Aryna Sabalenka.

Aryna Sabalenka, schimb de replici cu antrenorul Lesiei Tsurenko înainte de scandalul de la Indian Wells: „E vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău”

Aryna Sabalenka a dezvăluit că a avut un schimb de replici dure anul trecut cu Nikita Vlasov. Antrenorul Lesiei Tsurenko a adus acuzații extrem de grave jucătoarei din Belarus. „E vina ta, susții regimul sângeros al dictatorului tău (n.r.Alexander Lukashenko).

ADVERTISEMENT

Ești complet de partea lui. Evenimentele teribile sunt și din vina ta, Aryna. Porți aceeași vină ca oricine altcineva care este de partea regimurilor din Belarus și Rusia”, a declarat Nikita Vlasov.

Aryna Sabalenka este de părere că retragerea Lesiei Tsurenko nu a venit ca urmare a unui atac de panică, ci a fost îndrumată de antrenorul său. „Am trecut prin atâtea momente dificile şi, din păcate, nu prea pot să spun asta pentru că, nu-i aşa, cine o să o creadă pe fata din Belarus?

ADVERTISEMENT

Cred că forfaitul lui Tsurenko a fost mai mult decât un atac de panică sau o situaţie politică. Am avut o perioadă foarte grea anul trecut cu antrenorul ei în raport cu felul în care s-a comportat cu mine. Cred că tipul acela a pus multă presiune pe ea şi asta explică ce s-a întâmplat”, a mai spus Aryna Sabalenka.

Aryna Sabalenka a comentat rolul WTA în scandalul de la Indian Wells: „Nimeni nu are control asupra acestei situaţii”

WTA, asociația care conduce tenisul feminin, a reacționat rapid după declarațiile făcute de Lesia Tsurenko. Totuși, Aryna Sabalenka consideră că nimeni nu poate controla aceste tensiuni. „Face tot posibilul. Ce pot face ei? Nimeni nu are control asupra acestei situaţii.

Cu toţii încercăm să ne menţinem cât mai calmi în vestiar şi să arătăm clar că nu e vina noastră, că toţi îi înţelegem pe ucraineni şi că ne pare rău pentru ei”, a încheiat Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT