Fotbal international

AS Roma – CFR Cluj 5-0. Dezastru pentru Dan Petrescu. Înfrângere istorică pentru ardeleni

AS Roma  CFR Cluj 50 Dezastru pentru Dan Petrescu Infrangere istorica pentru ardeleni
ADVERTISEMENT

Meciul AS Roma – CFR Cluj a avut loc joi, 5 noiembrie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 3-a din grupa A a Europa League. După primele două jocuri ambele echipe aveau câte patru puncte, fiind urmate de ŢSKA Sofia şi Young Boys Berna, ambele cu câte un punct.

Problemele defensive ale CFR-ului s-au dovedit a fi fatale pentru formația lui Dan Petrescu, iar gafele din apărare și lipsa de reușite din atac au condus la un rezultat catastrofal.

ADVERTISEMENT

Clujenii au suferit cea mai drastică înfrângere europeană din istorie. Anterior acestei partide, ei mai fuseseră învinși de Bayern Munchen doar cu 4-0, în grupele UEFA Champions League. Pentru CFR, urmează încă un meci cu AS Roma, dar pe teren propriu.


AS Roma – CFR Cluj 5-0 (Mkhitaryan 1, Ibanez 24, Mayoral 34, 85, Pedro 89) – VEZI VIDEO

FINAL DE MECI: CFR Cluj este învinsă clar de AS Roma, scor 5-0.

Min. 89: Marchează și Pedro și duce scorul la 5-0. Dezastru pentru ardeleni care sunt aproape de cea mai grea înfrângere din istoria participărilor europene.

ADVERTISEMENT

Min. 85: Borja Mayoral reușește dubla și face 4-0. Sunt primele reușite în tricoul Romei pentru vârful împrumutat de la Real Madrid.

Min. 78: CFR a solicitat penalty la un fault asupra lui Carnat. Arbitrul nu a dictat lovitură de la 11 metri, deși piedica a fost evidentă.

ADVERTISEMENT

Min. 74: Centrarea lui Michael Pereira este reluată de Carnat cu o execuție acrobatică, însă nimeni nu poate împinge mingea în poartă din apropiere.

PAUZĂ: Primă repriză lamentabilă făcută de campioana României pe Olimpico. Ardelenii nu și-au creat nicio ocazie clară de gol și au arătat grave slăbiciuni în apărare.

ADVERTISEMENT

Min. 34: Borja Mayoral duce scorul la 3-0, împingând mingea în poartă din careul mic al lui Bălgrădean, după o respingere.

Min. 24: Imediat, Roma obține un corner, iar Ibanez se înalță de lângă Djokovic și îl învinge pe Bălgrădean tot cu o lovitură de cap

Min. 23: Ovidiu Hoban a șutat din careu, la colțul lung, însă Pau Lopez a scos senzațional

Min. 1: Roma deschide scorul la prima fază de joc, în secunda 56. Spinazzola l-a întors pe Susic, a centrat în mijlocul careului și Mkhitaryan l-a învins pe Bălgrădean cu o lovitură de cap.

Start de meci

Echipele de start.

AS Roma: Pau Lopez – Fazio, Ibanez (Smalling 61), Kumbulla – Bruno Peres, Veretout (Pedro 46), Cristante (Milanese 74), Spinazzola (Juan Jesus 46) – Villar, Mkhitaryan – Borja Mayoral. Rezerve: Boer, Mirante, Karsdorp, Juan Jesus, Smalling, Pellegrini, Dzeko, Pedro, Zalewski, Milanese, Tripi. Antrenor: Paulo Fonseca.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Latovlevici 79), Manea, Ciobotariu, Camora – Hoban – Deac (Pereira 46), Itu (Păun 46), Djokovic – Rondon (Joca 90), Debeljuh (Carnat 67). Rezerve: Sandomierski, Păun, Pereira, Latovlevici, Joca, Carnat. Antrenor: Dan Petrescu.


AS Roma – CFR Cluj Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida AS Roma – CFR Cluj se joacă joi, 5 noiembrie, de la ora 20:00, pe Stadio Olimpico, evident fără spectatori şi este transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar o puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO.

Pentru clujeni este a treia oară când au adversar pe giallorossi. De două ori, în 2008 şi 2010, s-a întâmplat în grupele Champions League. În 2008 scriau o pagină de istorie, câştigând cu 2-1, doi ani mai târziu cedau cu acelaşi scor. Pe Olimpico este însă al patrulea meci pentru clujeni, pentru că sezonul trecut au evoluat cu Lazio, pierzând cu 1-0.

Foarte greu fără Vincius în centrul apărării

Pentru campioana României prezenţa în grupele Europa League este un obiectiv prioritar, motiv pentru care atât înainte de partida cu Young Boys cât şi acum Dan Petrescu a băgat în campionat o echipă cu foarte multe rezerve. Prima dată, la Voluntari, a câştigat cu 1-0, acum a pierdut neaşteptat acasă cu Gaz Metan, 1-2.

Deplasarea de pe Olimpico vine într-un moment greu pentru clujeni, pentru că au accidentaţi doi oameni foarte importanţi din sistemul defensiv, iar al treilea a fost depistat cu COVID! Stâlpul apărării, brazilianul Vinicius şi varianta de înlocuitor Cestor sunt out, al doilea pentru cel puţin trei luni. Andrei Burcă e jucătorul infectat cu coronavirus. În această situaţie se mai află încă de la meciul cu Young Boys Berna atacantul Jakob Vojtus, iar după acel meci mijlocaşul Alex Chipciu.

Paulo Fonseca va începe tot cu rezervele

Paulo Fonseca nu va abdica de la principiile sale. Roma va juca duminică, în Serie A la Genova cu echipa care poartă numele oraşului şi de aceea la partida cu CFR Cluj va acorda încă o dată credit jucătorilor care nu sunt titulari în campionat.Însă la fel a procedat sezonul trecut şi Simone Inzaghi, fără folos, pentru că italienii s-au impus cu 1-0.

Casele de pariuri continuă să vadă în Roma cea mai bună echipă din grupa A şi îi acordă cotă foarte mică la victorie, 1,35, în comparaţie cu 7,50 pentru clujeni. Un gol marcat de aceştia are valoare mult mai mare decât succesul Romei, pentru că este cotat la 1,70.

 

ADVERTISEMENT