Vei obține cea mai bună friptură de miel pentru masa de Paște dacă urmezi rețeta lui Radu Anton Roman. Regretatul gastronom și-a dezvăluit toate trucurile, astfel încât nu trebuie decât să respecți pașii pentru a-ți da gata toți invitații.
O friptură de miel suculentă și gustoasă poate fi vedeta mesei de Paște dacă știi cum să o prepari. Celebrul gastronom Radu Anton Roman a lăsat în urmă mai multe rețete pentru această sărbătoare, astfel că dacă ții cont de trucurile lui vei avea parte de un rezultat spectaculos.
În primul rând, ingredientele de care vei avea nevoie sunt următoarele: în mod evident, carnea de miel, fără cap, măruntaie și partea de jos a picioarelor- adică aproximativ 6-8 kilograme. De altfel, trebuie să te asiguri că ai o tavă suficient de încăpătoare.
Totodată, în rețeta de friptură de miel a lui Radu Anton Roman se mai regăsesc și condimentele: sare, piper, maxim 10 coronițe de usturoi verde, dar și o căpățână de usturoi vechi. De trebuință mai sunt, 200 de mililitri de ulei, 200 de grame de unt, precum și două pahare de vin alb.
În lucrarea sa pentru rețete tradiționale, Radu Anton Roman a spus care sunt pașii ce trebuie urmați. Usturoiul se pisează, iar un pas important este pregătirea cărnii de miel. „Mielul nu se spală, se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară.
Pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet. Se freacă intens carnea cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei. Se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, se potriveşte mielul cu spinarea în sus”, a dezvăluit gastronomul, conform Adevărul.
După aceea, se mărește intensitatea focului, iar carnea se unge des cu grăsime. În acest mod, friptura nu doar că va deveni mai gustoasă, dar va căpăta și o culoare deosebită și o crustă care o va face cu adevărat delicioasă.
După ce s-a format coaja, focul se dă mai încet și se adaugă vinul. „Ne pregătim de o aşteptare activă de ungători cu ora. Pentru că o să tot ungem vreun ceas friptura noastră cu tot ce e prin tavă şi cu câtă apă cere până intră uşor furculiţa.
Presarăm usturoiul peste carne şi sos. Împodobim mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l mai lăsăm încă zece minute în cuptor, să se desăvârşească”, spunea bucătarul.
Pentru o friptură de miel perfectă, cel mai bine ar fi să scoți carnea din frigider cu măcar 30 de minute înainte de a o găti. Iar când vine vorba de condimente, nu trebuie să exagerezi. De asemenea, nu tăia preparatul imediat ce l-ai scos din cuptor.
Așteaptă 15 minute să se răcorească. Totodată, nu arunca sucurile care s-au lăsat în tavă. Adaugă puțin vin și o bucățică de unt peste. În acest mod vei obține cel mai gustos sos pentru friptura ta de miel.