Life

Secretul pentru cea mai bună friptură de miel de Paște, dezvăluit de Reghecampf: “Fac stufat”

Laurențiu Reghecampf a dezvăluit care sunt preparatele culinare pe care mizează pentru masa de Paște. Sportivul gătește o friptură de miel pentru care are și câteva trucuri.
22.04.2022 | 19:05
Secretul pentru cea mai buna friptura de miel de Paste dezvaluit de Reghecampf Fac stufat
ADVERTISEMENT

Antrenorul de fotbal nu a mai ținut secret ingredientul pe care-l folosește pentru friptura de miel. Rețeta culinară este una pe care vedeta obișnuiește să o pregătească în perioada sărbătorilor pascale fiind dintre preferatele sale.

Laurențiu Reghecampf, rețetă pentru friptura de miel. Ce secret are antrenorul

Laurențiu Reghecampf gătește foarte multe feluri de mâncare, lucru care s-a observat în emisiunea care l-a avut protagonist în urmă cu ani buni. Sportivul a dezvăluit că bucătăria este pasiunea care îi aduce liniște.

ADVERTISEMENT

Totodată, antrenorul a subliniat acest lucru și în podcast-ul lui Cătălin Măruță, precizând că nu are nicio rețetă care să nu-i iasă ca la carte. Legat de friptura de miel, ingredientul secret stă în bere.

„Am mai multe lucruri pe care le gătesc eu. Ciorbă de ied a la grec, îmi place să o fac cu smântână. De ied care bea numai lapte, nu e dat la iarbă, mielul la fel, maxim 8 kilograme.

ADVERTISEMENT

Toate astea le fac eu. Fac stufat, mielul, fiecare kilogram 160 de grade cu folie deasupra, fiecare kilogram o oră la cuptor.

La sfârșit, dai 200 de grade și 10-15 minute să se rumenească cu bere deasupra”, a mărturisit vedeta pentru emisiunea Dimineața cu noi, de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei de fotbal din Craiova a dezvăluit și care sunt amintirile pe care le are din copilărie. Încă soțul impresarei Anamaria Prodan obișnuia să stea în bucătărie încă de mic copil, pasionat de atunci de arta culinară.

„Îmi plăcea să ajut la bucătărie. Să fac ouăle, să le înroșesc”, a mai adăugat Laurențiu Reghecampf, în matinalul moderat de Bursusu, George Tănase și Viviana Sposub.

ADVERTISEMENT

Stufat de miel, rețeta pregătită de Laurențiu Reghecampf de Paște

Ingrediente pentru stufat de miel: 

  • 1,5 kilograme de miel cu os
  • 300 ml de suc de roșii sau bulion de casă
  • 100 ml de bere
  • 4 legături de usturoi verde
  • 4 legături de ceapă verde
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel sau mărar
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare stufat de miel. Cum se face rețeta: 

  1. Carnea de miel trebuie scoasă de la frigider cu 2-3 ore înainte
  2. Se spală ceapa și usturoiul verde și se taie rondele
  3. Frunzele se păstrează pentru a realiza coronițele care se împletesc și se leagă cu ață
  4. Într-o tigaie se pune la încins uleiul și se adaugă carnea de miel
  5. Se lasă carnea să se rumenească pe ambele părți
  6. După ce s-a prăjit se adaugă în tava care mai târziu se va băga la cuptor
  7. În tigaia în care a fost carnea se pun ceapa și usturoiul verde și se călesc până devin translucide
  8. Se adaugă un praf de sare
  9. Se stinge totul cu bere sau cu vin alb demisec
  10. Se mărește flacăra pentru a se evapora alcoolul
  11. Se adaugă sosul de roșii și se mai lasă pe aragaz 2-3 minute
  12. Se condimentează cu sare și piper
  13. Se pun și frunzele tocate și se stinge focul
  14. Peste carnea de miel se toarnă toată compoziția de mai devreme și se dă tava la cuptor
  15. Stufatul trebuie să stea la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute
  16. Preparatul trebuie să fie rumenit deasupra atunci când e gata
  17. Se scoate tava și se adaugă coronițele din frunze
  18. Se mai lasă la cuptor pentru încă 10 minute
  19. Carnea trebuie să fie fragedă și delicioasă
  20. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT