Sport

Ashleigh Barty este campioană la Wimbledon 2021. A învins-o pe Karolina Pliskova în finală, după set decisiv. Discursuri în lacrimi ale celor două jucătoare

FANATIK.RO vă prezintă toate informaţiile despre finala feminină de la Wimbledon 2021, Ashleigh Barty - Karolina Pliskova, care începe la ora 16:00.
10.07.2021 | 16:00
Ashleigh Barty este campioana la Wimbledon 2021 A invinso pe Karolina Pliskova in finala dupa set decisiv Discursuri in lacrimi ale celor doua jucatoare
ADVERTISEMENT
10-07-2021
15:22

Discursuri în lacrimi ale celor două jucătoare după finala Wimbledon 2021: "Eu de obicei nu plâng"

Ashleigh Barty este campioană la Wimbledon, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 6-3, 6-7 (4), 6-3. La ceremonia de premiere, cele două jucătoare au fost în lacrimi în timpul discursurilor. Pliskova a vorbit prima.

“Vă mulțumesc tuturor, m-am simțit excelent în fiecare secundă aici”, și-a început Pliskova discursul, dar s-a oprit după ce a izbucnit în plâns. “Eu de obicei nu plâng… dar tocmai acum…”, a continuat Pliskova, după câteva secunde de pauză. “Felicitări Ash, ai jucat incredibil. Am reușit să câștig setul doi, dar nu am putut mai mult. Vreau să mulțumesc echipei mele. Orice succes se datorează lor. Mulțumesc și familiei”, a mai spus Pliskova.

Ash Barty și-a început discursul cu zâmbetul pe buze, dar l-a terminat cu lacrimi de bucurie și emoție. “Felicitări Karolinei pentru un turneu excelent pe care l-a făcut. Îmi place să joc împotriva ei, este o provocare. Mulțumesc tuturor celor prezenți, ați făcut ca totul să fie exact cum am visat. Știam că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu pentru a putea să câștig. Nici nu îmi mai amintesc mingea de meci.

Mi-a luat ceva timp să îmi dau seama că mi-am îndeplinit visul de a câștiga acest turneu. Nu prea am dormit aseară, m-am gândit la tot felul de lucruri. Dar pe teren am fost pregătită să dau totul. Nu pot mulțumi suficient echipei mele, e fantastică”, a declarat Ashleigh Barty la finalul partidei, cu ochii în lacrimi.

Numele lui Barty apare în secțiunea câștigătoarelor de la All England Club, chiar sub cel al Simonei Halep, învingătoarea din 2019.

10-07-2021
13:04

Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 6-3, 6-7 (4), 6-3, în finala Wimbledon 2021

FINAL: Ashleigh Barty – Karolina Pliskova 6-3, 6-7 (4), 6-3.

6-3, 6-7 (4), 6-3. Barty își face serviciul după ce salvează o minge de break. Este campioană la Wimbledon!

6-3, 6-7 (4), 5-3. Pliskova își face serviciul și rămâne în set.

6-3, 6-7 (4), 5-2. Barty e la un game de titlul de la Wimbledon.

6-3, 6-7 (4), 4-2. Pliskova își face serviciul.

6-3, 6-7 (4), 4-1. Barty face un nou game.

6-3, 6-7 (4), 3-1. Game alb pentru Pliskova.

6-3, 6-7 (4), 3-0. Barty își face serviciul.

6-3, 6-7 (4), 2-0. Barty face break.

6-3, 6-7 (4), 1-0. Barty își face serviciul.

6-3, 6-7 (4). Pliskova se impune în tiebreak, 7-4.

6-3, 6-6. Pliskova face și ea break, avem tiebreak.

6-3, 6-5. Barty face break după ce a fost condusă 0-40. Și va servi pentru titlu.

6-3, 5-5. Barty rămâne în set.

6-3, 4-5. Pliskova își face serviciul.

6-3, 4-4. Barty, game alb.

6-3, 3-4. Pliskova își face serviciul.

6-3, 3-3. Pliskova face break la zero.

6-3, 3-2. Pliskova își face serviciul.

6-3, 3-1. Barty confirmă break-ul.

6-3, 2-1. Break la zero pentru Barty, care face un pas mare spre trofeu!

6-3, 1-1. Barty răspunde și ea cu serviciul.

6-3, 0-1. Pliskova își face serviciul.

6-3. Game la zero pentru Barty, care își adjudecă primul set.

5-3. Pliskova își face serviciul pentru prima dată în meci. Game alb.

5-2. Pliskova face break și rămâne în set.

5-1. Pliskova nu își face nici acum serviciul.

4-1. Break alb pentru Pliskova.

4-0. Un nou break pentru Barty, după o dublă comisă de Pliskova. Jucătoarea din Cehia a luat primele ei două puncte în meci.

3-0. Un nou game alb pentru Barty. 12-0 scorul punctelor jucate!

2-0. Break la zero pentru Barty. Pliskova nu a luat punct încă.

1-0. Game alb pentru Barty.

Meciul Ashleigh Barty – Karolina Pliskova are loc sâmbătă, 10 iulie, cu începere de la ora 16:00, în finala feminină a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Este cel mai aşteptat eveniment al zilei pe terenurile de la All England Club, deoarece după încheierea finalei feminine se vor mai disputa alte două jocuri pentru desemnarea campionilor în probele de dublu masculin şi dublu feminin.

Unde se joacă meciul Ashleigh Barty – Karolina Pliskova

Finala feminină de la ediţia 2021 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon se va desfăşura, conform tradiţiei de ani de zile, pe Central Court, arena principală a competiţiei care se joacă pe iarbă. Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova se află pentru prima dată în postura de a-şi disputa finala de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Duminică, 11 iulie, de la ora 22:00 Londra va fi gazda altui eveniment sportiv de mare impact, finala EURO 2020 la fotbal. La care autorităţile, prin decizia primului ministru Boris Johnson, au decis să accepte un număr de spectatori foarte mare, mult peste normativul de 25 la sută din capacitate. Existând această prevedere s-a decis ca ea să fie aplicată şi finalelor de la Wimbledon, astfel că se va juca în prezenţa unui număr mare de spectatori.

Cine transmite la TV întâlnirea Ashleigh Barty – Karolina Pliskova

Întâlnirea Ashleigh Barty – Karolina Pliskova va putea fi vizionată de iubitorii sportului alb exclusiv pe canalul Eurosport 1, acesta fiind postul care de ani de zile a obţinut drepturile de transmisie asupra celor patru turnee de Grand Slam ale anului. O mai puteţi urmări şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate vremea nu pare a fi prea prietenoasă cu tenisul, un sport care obligatoriu are nevoie de suprafeţe uscate de joc. Temperatură de numai 18 grade, cer înnorat şi ploaie în reprize de mai multe ori pe parcursul zilei.

Care ar trebui să fie avantajul Pliskovei în faţa adversarei

Fiind vorba de iarbă ca suprafaţă de joc este evident că Ashleigh Barty este avantajată, pentru că în Australia există foarte multe terenuri care au gazonul drept suprafaţă de joc. În Europa, cu excepţia Angliei mai sunt puţine locaţii de acest gen pentru tenisul feminin: Hertegenbosch în Olanda, Palma de Mallorca în Spania şi Halle în Germania.

ADVERTISEMENT

Teoretic, din punct de vedere fizic ar fi normal ca sportiva din Cehia să fie cea care să impună ritmul, înălţimea ei permiţându-i efectuarea unor servicii puternice cu uşurinţă, precum şi o eventuală poziţionare în caz de ofensivă la fileu mult mai bună. Barty este o jucătoare scundă, gen Simona Halep, şi nu are cum să servească la fel de puternic şi de precis ca şi Pliskova.

Barty a câştigat un Grand Slam, Pliskova a pierdut finala jucată la US Open

Ashleigh Barty a câştigat până acum un singur Grand Slam, cel la care, a spus-o chiar ea, se aştepta cel mai puţin, adică Roland Garros, zgura nefiind suprafaţa ei de joc preferată. Karolina Pliskova a susţinut o singură finală de Grand Slam, în 2016, la US Open, dar a pierdut-o.

ADVERTISEMENT

Australianca a declarat înaintea acestei finale faptul că şi-a împlinit visul de copil, acela de a ajunge să joace finala de la Wimbledon, turneul pe care îl iubşete cel mai mult şi care, uitându-se în copilărie, a fost factorul determinant pentru a se apuca de tenis.

Cote la pariuri pentru meciul Ashleigh Barty – Karolina Pliskova

Pentru bookmakeri, australianca pare a fi o opţiune foarte solidă. Ea a primit cota de 1,45 pentru primul triumf la Wimbledon. Cehoiaca poate aduce bani frumoşi cui are inspiraţia de a merge pe mâna ei, cu o cotă de 2,90. Şi un set luat de Pliskova face mai mult decât victoria lui Barty: 1,70.

Cele două se cunosc bine. Acesta va fi al optulea meci direct, iar până acum Ashleigh Barty conduce cu scorul de 5-2. Cele două succese pentru Karolina au avut loc la US Open în 2018 şi, atenţie, în 2016, la Nottingham, unul dintre turneele pe iarbă care se desfăşoară înainte de Wimbledon. Şi acesta este unicul precedent pe iarbă.

ADVERTISEMENT