Virgil Chirică, asociatul lui Dan Șucu și Cristi Borcea într-un proiect imobiliar de anvergură din nordul Bucureștiului, s-a sinucis în vila sa din Pipera. Omul de afaceri a fost găsit fără suflare în casă după ce s-a intoxicat cu fumul de la un grătar.
Un bărbat, prieten al omului de afaceri, a apelat la numărul de urgență 112 pentru a semnala că Virgil Chirică a fost găsit mort în locuința sa din Pipera, Voluntari pe 4 februarie. Virgil Chirică era și directorul diviziei de asigurări a Porsche Finance Group.
Virgil Chirică s-a sinucis, programându-și moartea din timp după un plan în care a pus la punct toate detaliile, anunță Gândul. Potrivit unor surse ale anchetei, echipa care s-a deplasat la fața locului s-a confruntat cu o premieră în istoria judiciară românească.
Omul de afaceri a murit intoxicat cu fum. Virgil Chirică a cumpărat nu mai puțin de 3 grătare și mai mulți saci de cărbuni, conform sursei menționate. Asociatul lui Dan Șucu și Cristi Borcea a luat în casă cărbunii și unul dintre grătare și și-a găsit sfârșitul.
Pe lângă cărbunii și grătarul pe care le-a luat în casă, Virgil Chirică s-a folosit de substanțe inflamabile pentru a aprinde focul. Tragedia s-a petrecut în baia de la etajul 1 al vilei din Pipera. Regretatul om de afaceri a folosit bandă adezivă pentru a astupa găurile de evacuare atât de la cadă și de la chiuvetă, cât și de la ventilatorul din tavan sau partea de jos a ușii.
Înainte să moară intoxicat cu monoxidul de carbon de la cărbuni, omul de afaceri a luat mai multe pastile. În momentul în care a simțit că începe să adoarmă a lăsat un mesaj de adio în limba engleză. „I am already asleep” (n.r. Sunt deja adormit).
Virgil Chirică a vrut să se omoare și în urmă cu 4 ani prin aceleași metode brutale. La acel moment, omul de afaceri a fost salvat de familie și internat ulterior la spital. Conform profit.ro, Virgil Chirică era asociat într-un proiect de imobiliare de mare anvergură în nordul Capitalei cu oameni importanți de business, precum Dan Șucu sau Cristi Borcea.
Rata sinuciderilor din România a crescut îngrijorător, potrivit ultimelor cifre furnizate de Institutul Național de Statistică. Cele mai multe astfel de cazuri au avut loc în 2022 și s-au înregistrat în judeţul Harghita (27,2 decedaţi la 100.000 de locuitor) şi în judeţul Covasna (18,6 decedaţi la 100.000 de locuitor).
În Ilfov, s-au înregistrat 4,5 decedaţi la 100.000 de locuitori), judeţul Vâlcea (3,8 decedaţi la 100.000 de locuitori) şi în Municipiul Bucureşti (3,9 decedaţi la 100.000 de locuitori). „Prin menţinerea ratei medii anuale de creştere din perioada 2008-2022, la nivel naţional, ţinta de reducere cu o treime a mortalităţii cauzate de sinucideri poate fi atinsă (6,7 decedaţi la 100.000 de locuitori) în anul 2040”, potrivit INS.