Life

Mioara Velicu a dezvăluit de ce a murit soțul ei, de fapt: „Trăia și azi”

Mioara Velicu a dezvăluit motivul pentru care a murit soțul ei. Interpreta de muzică populară a mărturisit că ar fi trăit și azi.
03.11.2023 | 10:22
Mioara Velicu a dezvaluit de ce a murit sotul ei de fapt Traia si azi
Mioara Velicu a vorbit despre pierderea soțului ei. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

Mioara Velicu este de mai bine de 10 ani văduvă, iar dispariția soțului ei a provocat multă durere în sufletul artistei. Cântăreața de muzică populară a povestit cum a avut loc această nenorocire în viața ei, a plecării pe lumea cealaltă a omului mult iubit.

Mioara Velicu, adevărul despre moartea soțului ei

În vârstă de aproape 80 de ani, folclorista a povestit cum a rămas văduvă. Fostul ei bărbat, Nicolae Martinescu, cunoscut campion olimpic la lupte greco-romane, s-a intoxicat cu monoxid de carbon chiar înainte de Crăciun. Cei doi se aflau la țară, unde s-au pregătit să taie porcul, așa cum e obiceiul înaintea sărbătorilor de iarnă. După episodul de la țară, bărbatul scăpase cu viață, însă peste ceva ani, s-a stins.

ADVERTISEMENT

Soții au făcut focul la o sobă de teracotă, iar peste noapte, soțul artistei a dormit singur în camera unde muziciana l-a găsit în comă. Mioara Velicu a făcut aceste mărturisiri emoționante, despre acele momente cumplite din viața ei, în podcastul „Laivu’ lu’ Enache”.

 

Prima mare încercare a avut loc în anul 1996, după cum a relatat Mioara Velicu. Cântăreața a spus că soțul ei, care s-a stins în 2013, ar fi trăit și în ziua de azi dacă n-ar fi ales să doarmă în camera unde era teracota cu probleme. Mioara Velicu a spus că ea a rămas în odaia unde era mai frig și parcă Dumnezeu a ferit-o să ajungă și ea în comă. Din nefericire, soțul ei n-a avut intuiția care a salvat-o pe folcloristă de la moarte.

ADVERTISEMENT

„Altfel eram amândoi în comă”

„Ne-am dus la țară, în 1996, să tăiem porcul la mine, la țară. Aveam sobă de teracotă din care mai ieșea fum și eu nu voiam să dorm în camera aia. I-am spus să ne culcăm în cealaltă cameră. Mi-a zis că rămâne acolo că îi place mai mult la răcoare. Eu n-am vrut să rămân în frig, altfel eram amândoi în comă.

Dimineață când m-am dus să-l scol, să tăiem porcul, era în comă. L-am dus în comă profundă la Tecuci, la spital, a stat așa o noapte.

ADVERTISEMENT

Doctora a zis că dacă nu-și revine a doua zi, se termină viața lui. Dimineață s-a trezit și a zis că-l doare piciorul. Era patul prea mic pentru el si stătuse cu piciorul în bara patului”, a declarat Mioara Velicu pentru sursa menționată.

„În 2013 a murit. Avea două cheaguri pe aortă care nu puteau fi dizolvate. Mereu mergeam la dr Țintoiu, îi făcea o injecție… dar dacă s-ar fi îngrijit după ce și-a revenit din comă, era foarte bine, trăia și în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

Era înnebunit să facă o casă la Vișani, îi plăcea extraordinar de mult. S-a interesat mai mult de casă decât de sănătate. Eu m-am dus cu analizele la doctor. Cu doi ani dacă venea mai înainte, trăia și în ziua de astăzi”, a adăugat interpreta.

ADVERTISEMENT