Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Ăsta ar fi într-adevăr un dezastru”. Șeful lui Dinamo, despre „marele pericol” și despre transferurile din iarnă

Dinamo pierde pe bandă rulantă în Superligă și riscă să retrogradeze la finalul sezonului. Conducătorii formației din Ștefan cel Mare sunt pregătiți să investească bani la iarnă pentru ca echipa să se salveze.
27.10.2023 | 19:04
Asta ar fi intradevar un dezastru Seful lui Dinamo despre marele pericol si despre transferurile din iarna
Andrei Nicolescu a anunțat că nu mai puțin de 7 jucători vor pleca în iarnă de la Dinamo. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut la scor ultimul duel din Superligă contra celor de la Hermannstadt. 4-0 a fost rezultatul final, iar bucureștenii se îndreaptă încet, dar sigur, către liga secundă. Ovidiu Burcă nu a reușit să îndrepte forma sportivă, iar o infuzie de jucători este necesară pentru a redresa situația.

Dinamo e aproape de retrogradare

“Ar fi un dezastru mai mare dacă retrogradați acum față de prima retrogradare?”, a întrebat Horia Ivanovici, moment în care Andrei Nicolescu a răspuns: “Ar fi un dezastru, da. Pentru că, gândiți-vă. Apelez la memoria suporterilor. În momentul în care Dinamo a retrogradat prima dată, Dinamo venea după o serie de ani și conjuncturi care arătau nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Acum s-a reușit o promovare în condiții nefavorabile. Dar toate condițiile ale lui Dinamo de la promovare s-au schimbat. Jucătorii de anul trecut au făcut o performanță în condițiile în care în martie aveau 4 luni restanțe.

Erau momente când nu mergea curentul sau nu se putea aprinde nocturna, se gândeau la mâncare. Suporterii le aduceau lucruri să reziste. Deci, condiții vitrege pentru performanță.

ADVERTISEMENT

Noi cumva am reușit ca aceste condiții să le schimbăm. Aici cel puțin din punct de vedere administrativ vorbim de o normalitate pentru România, deși ea nu e. În condițiile în care tratăm totul corect să-l facem ca la carte ca să avem rezultate sportive, atunci putem vorbi de un lucru foarte rău”.

Dinamo își face strategia pentru retur

Lotul lui Dinamo nu reușește să facă față nivelului din Superligă. Pentru a schimba acest lucru, conducătorii din Ștefan cel Mare pregătesc mai multe mutări pentru a face echipa mai puternică. În iarnă, sunt așteptate mai multe transferuri care să îl ajute pe Burcă în retur.

ADVERTISEMENT

“Suntem și cu salarii de 8.000, de 7.000. Nu știu dacă suntem la 200.000, dar, de asemenea, în iarnă, încercăm să luăm cele mai bune decizii și să vedem ce trebuie schimbat. Să aducem 3-4 jucători care să se poată integra rapid.

Evident că vom face aceste transferuri, dar depinde ce înțelege suporterul din asta. Ca să nu dau sume, vă dați seama că e și un echilibru al vestiarului. Nu putem aduce un jucător cu un salariu de 30.000, ca să ne raportăm la cel mai mare salariu din ligă. Nu putem să aducem jucători de 1 milion de euro”, a spus Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT

“Unde o să fiți ca bani? Jucători de 400.000-500.000 o să vă permiteți să aduceți?”, a întrebat Horia Ivanovici, urmat de răspunsul lui Andrei Nicolescu: “Ca valoare individuală 100%, adică valoare pe transfermarkt, dar sper că nu vorbiți de valoarea transferului. Depinde de context dacă e mult, poate să fie un efort în sensul acesta. Dar să vedem unde o să fim la iarnă”.

FANATIK SUPERLIGA este în direct, în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO, de la 10:30. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

ADVERTISEMENT