Sport

Dinamo – FC Botoşani, întrerupt 13 minute după ce a picat nocturna. Cum puteau pierde “câinii” meciul la masa verde

Dinamo - FC Botoşani a fost întrerupt în minutul 35, atunci când a picat nocturna pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.
19.09.2021 | 19:45
Dinamo  FC Botosani intrerupt 13 minute dupa ce a picat nocturna Cum puteau pierde cainii meciul la masa verde
ADVERTISEMENT

Dinamo pare să nu fie ocolită de probleme, iar meciul cu FC Botoşani le-a adus “câinilor” noi bătăi de cap. Meciul a fost întrerupt în minutul 35, când nocturna stadionului din “Groapă” a picat. Moldovenii conduceau cu 2-0, după golurile marcate de Ongenda (13) şi Kage (18).

Dinamo – FC Botoşani, întrerupt 13 minute după ce a picat nocturna

Arbitrul Ovidiu Haţegan a oprit meciul imediat după ce instalaţia de nocturnă nu a mai funcţionat. Conform regulamentului, dacă instalaţia nu va fi repornită în 60 de minute, meciul va fi pierdut la masa verde de către echipa organizatoare. În plus, dacă evenimentul se va mai repeta până la finalul meciului, Dinamo va pierde cu 0-3.

ADVERTISEMENT

După 13 de minute, timp în care fanii lui Dinamo s-au gândit şi la varianta unei noi ruşini, pierderea unui meci la masa verde, partida cu FC Botoşani a fost reluată.

Conform digisport.ro, problemele la nocturnă au apărut din cauza unei pene de curent de scurtă durată care a afectat zona. Instalaţia a repornit imediat după ce s-a stins, însă a avut nevoie de ceva timp pentru a funcţiona din nou la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Ce spune regulamentul FRF în astfel de situaţii

“La jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continuă din cauza nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, arbitrul meciului va acordă un termen de maxim 60 de minute pentru soluționarea problemei și pentru reluarea jocului.

Termenul de 60 de minute va fi acordat o singură dată în timpul unui joc și va curge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi după ce va comunica delegaţilor şi căpitanilor ambelor echipe, că jocul nu mai poate continuă pentru cauzele arătate anterior.

ADVERTISEMENT

În situația în care jocurile nu pot să înceapă sau să fie reluate în termenul de maxim 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii, arbitrul va decide oprirea definitivă a meciului și va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.

Dacă, după remedierea problemei la instalației de nocturnă, efectuată în termenul de până în 60 de minunte, de la începerea/reluarea jocului, intervine o nouă întrerupere în funcționarea instalaţiei de nocturnă, pe durata timpului de joc, arbitrul, dacă va aprecia că nefuncționarea instalației de nocturnă este de natură a împiedica desfășurarea în condiții normale a jocului poate decide oprirea definitivă a jocului.

ADVERTISEMENT

În această situație arbitrul va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.

Neînceperea sau oprirea jocului datorată nefuncţionării sau funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait, dacă nu s-a remediat defecţiunea în maxim 60 de minute”, conform Regulamentului FRF.

ADVERTISEMENT
Tags: