Fotbal intern

Astea sunt mega-salariile „râșilor” de la Dinamo! De care Sepsi a râs în hohote! Exclusiv

25.10.2020 | 00:57
Astea sunt megasalariile rasilor de la Dinamo De care Sepsi a ras in hohote Exclusiv
Situație dificilă pentru Gane, înainte de FC Botoșani - Dinamo. Paul Anton nu a făcut deplasarea. Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a „înfrânt” al patrulea meci consecutiv cu Sepsi după cel mai slab joc de când echipa a fost preluată de spaniolii fantomă financiară și este antrenată de Cosmin contra revenirii.

La Sfîntu Gheorghe nici Sfântul Duh dacă intra la Dinamo nu putea resuscita o adunătură de „câini” debusolați, care, însă, sunt foarte „orientați” din punctul de vedere al salariilor.

ADVERTISEMENT

„Câinii roșii”sunt la salarii în top, iar la joc în… „bot”! Vorba unui Contra ce părea complet copleșit la sfârșitul meciului: „Dacă ar juca salariile…”. Dar nu joacă, iar posesorii lor au ajuns niște „râși” de care Sepsi a… râs în hohote!

Astea sunt mega-salariile „râșilor” de la Dinamo! De care Sepsi a râs în hohote!

Dinamo este în subsolul clasamentului, dar în fruntea echipelor din Liga 1 la salarii. FANATIK vă prezintă super-contractele reale cu care conducerea spaniolă i-a convins pe noii veniți să „uite” El Dorado din Occident și Orient și să semneze în săraca Românică

ADVERTISEMENT

Suflarea dinamovistă a… răsuflat ușurată când a scăpat de „tirania” financiară, pe românește „zgârcenia” lui Ionuț Negoiță, care adusese echipa din „Ștefan cel Mare” la un pas de Liga a II-a, dacă nu chiar de Liga a IV-a, adică de faliment.

Pandemia de COVID și FRF au salvat „haita” de la rușinea primei retrogradări din istorie, grupul spaniol reprezentat de Pablo Cortacero a salvat pe Dinamo de sărăcia de „Nevoiță”… Cel puțin pe hârtie, în ceea ce-i privește pe iberici.

ADVERTISEMENT

Adică pe contracte, ca să fie mai clar. Adică transferurile efectuate după ce au preluat clubul au fost făcute pe contracte la care majoritatea jucătorilor din Liga 1, cu câteva excepții de pe la CFR Cluj și FCSB, nici nu pot visa. Ca să nu mai vorbim de vechii fotbaliști ai lui Dinamo, cei mai mulți împrăștiați de „furia roja”, puțini fiind cei păstrați în noua „distribuție”.

Borja Valle a „căzut” nu numai în joc, e pe locul pe locul 2 și la contracte, după Aleix Garcia. Care Aleix Garcia?

S-a vorbit de cifre astronomice la „El nuevo Dinamo”, aproape de necrezut pentru săracul nostru fotbal, în care un salariu care depășește 5.000 de euro este considerat foarte bun, iar unul de peste 10.000 de euro excelent.

ADVERTISEMENT

Când a apărut, pe surse, suma de 33.000 de euro pe lună pentru Borja Valle Balonga s-a presupus ba că este suma brută, cu tot cu „dările” către stat, ba că s-a adăugat o primă de instalare. Nu este nici una, nici alta. FANATIK a aflat suma exactă care va intra în contul atacantului spaniol lună de lună…

…Dacă va intra, dar asta-i altă poveste… Cauzată de întârzierea cel puțin ciudată, dacă nu alarmantă pentru suflarea „canină”, a dovezii concrete că Pablo Cortacero & comp. sunt solvabili.

Adică a banilor pe care ar fi trebuit să-i pompeze în contul sărăcăcios al clubului. Și care sunt sublimi pe hârtie, dar lipsesc cu desăvârșire în realitate.

N-au intrat nici banii, nici fotbalul la „El nuevo Dinamo”

Deocamdată nu „mârâie” nimeni în „haită”, ar fi culmea după cum joacă!, dar asta pentru că noii veniți, numai… 14, n-au venit de prea mult timp și n-au ajuns la termenele stabilite pentru încasa primele salarii.

Iar cei vechi, câți mai sunt, au mai fost potoliți cu câte un „oscior” venit din drepturile de televizare încasate de la LPF.  Dar vremea trece, jocul merge… pardon, nici jocul nu merge.

Cosmin Contra cere timp să închege un prim „11” competitiv, potențial există, mai trebuie idei, metodă și atitudine, bla, bla, bla… Un fleac… deocamdată i-a ciuruit Leo cel Grozavu și „anonimii” săi…

Revenind, vremea trece și dacă „nu vine banii la băieți” salvarea venită din Spania se poate transforma într-un coșmar chiar mai mare decât cel numit Ionuț Negoiță.

TOP salarii la Dinamo*

Aleix Garcia  – 35.000 €

Borja Valle – 32.500 €

Juan Camara – 20.000 €

Paul Anton – 18.000 €

Adam Nemec – 18.000 €

Janusz Gol  – 18.000

Diego Fabbrini – 16.000 €

Isma Lopez – 14.000 €

Alexander Gonzalez – 12.500 €

Tomas Mejias – 12.000 €

* Numai salariile peste 10.000 de euro, sume nete

  • 30.000 de euro este salariul lunar al lui Cosmin Contra

TOP salarii CFR Cluj*

Alexandru Chipciu – 25.000 €
Ciprian Deac – 20.000 €
Mario Camora – 20.000 €
Damjan Djokovic – 18.000 €
Andrei Burcă – 16.000 €
Bilel Omrani – 16.000 €
Alexandru Păun – 14.000 €
Mateo Susic – 12.000 €
Paulo Vinicius – 12.000 €
Mario Rondon – 12.000 €
Cristi Manea – 12.000 €
Valentin Costache – 12.000 €

  • 40.000 de euro este salariul lunar al lui Dan Petrescu

TOP salarii FCSB*

Florin Tănase – 17.500 €
Dennis Man – 15.500 €
Florinel Coman  – 15.500 €
Olimpiu Moruțan – 14.000 €
Laurențiu Buș – 12.500 €
Aristidis Soiledis – 12.000 €
Dragoș Nedelcu – 12.000 €
Răzvan Oaidă – 12.000 €
Ovidiu Popescu – 12.000 €

  • 5.000 de euro este salariul lunar al lui Toni Petrea

  • „Din păcate, salariile nu joacă. Dacă ar juca salariile, am fi în primele trei echipe din România” – Cosmin Contra
  • Am fost o rușine de echipă. Nu ar trebui să fie o problemă adaptarea, mai ales că în ultimele trei săptămâni am tot lucrat. Arătăm mult mai rău decât înainte de pauza pentru meciurile echipei naționale” – Cosmin Contra
  • „Vreau să-mi cer scuze suporterilor pentru imaginea pe care am dat-o. Îmi este rușine că port sigla asta, că sunt antrenorul echipei. Sunt fără cuvinte, nu găsesc nimic pozitiv” – Cosmin Contra
  • „Nu s-a liniștit nicio apă din punct de vedere financiar și acum lucrurile sunt foarte neliniștite cu aceste patru înfrâîngeri. Vor fi zile grele pentru mine, sunt la dispoziția clubului” – Cosmin Contra
ADVERTISEMENT