Sport

Premier League, etapa a 16-a. Prima plecare de la Manchester United după umilința cu Bournemouth

Vezi aici în format LIVE STREAM Aston Villa - Arsenal, Tottenham - Newcaslte precum și alte cinci jocuri din etapa a 16-a din Premier League.
11.12.2023 | 15:41
Premier League etapa a 16a Prima plecare de la Manchester United dupa umilinta cu Bournemouth
Conducerea clubului Manchester United a decis să se despartă de atacantul francez Anthony Martial la finalul sezonului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
11-12-2023
13:50

Martial, prima plecare de la Manchester United

Conducerea clubului Manchester United a decis să se despartă de atacantul francez Anthony Martial la finalul sezonului.

Înțelegerea lui Martial expiră în vară, însă clubul are opțiunea de a-i prelungi unilateral contractul cu un an suplimentar. Cu toate acestea, oficialii de pe Old Trafford au decis să nu facă acest lucru, astfel că francezul va pleca de la United după 9 ani.

Conform The Athletic, Manchester va încerca să-l vândă pe atacantul de 28 de ani în perioada mercato din iarnă pentru a mai câștiga niște bani, dar dacă nu va reușit acest lucru îl va lăsa să plece gratis la vară.

10-12-2023
15:42

Tottenham - Newcastle 4-1 (Udogie 26, Richarlison 38, 60, Son 85 / Joelinton 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Tottenham o spulberă pe Newcastle, scor 4-1, și rămâne aproape de Top 4.

ple

Min. 90+1: GOOOL Newcastle!!! Joelinton înscrie golul de onoare al oaspeților.

Min. 85 – GOOOL Tottenham!!! Son își trece și el numele pe lista marcatorilor.

Min. 60 – GOOOL Tottenham!!! Richarlison face ”dubla” după o centrare a lui Porro și o ezitare a portarului Dubravka.

Min. 38 – GOOOL Tottenham!!! O nouă pătrundere excelentă a lui Son în stânga aduce golul 2 marcat de Richarlison.

Min. 26 – GOOOL Tottenham!!! Son a pătruns în partea stângă, a centrat în fața porții și Udogie a îndeplinit o simplă formalitate.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Tottenham – Newcastle.

  • Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Davies, Udogie – Bissouma, Sarr – Kulusevski, Johnson, Richarlison – Son. Rezerve: Forster – Donley, Dorrington, Emerson Royal, Gil, Hojbjerg, Lo Celso, Skipp, Veliz. Antrenor: Ange Postecoglu.
  • Newcastle: Dubravka – Trippier, Lascelles, Schar, Livramento – Joelinton, Bruno Guimaraes, Miley – Almiron, Isak, Gordon. Rezerve: Gillespie, Karius – Dummett, Hall, Krafth, LOngstaff, Murphy, Ritchie, Wilson. Antrenor: Eddie Howe.
10-12-2023
14:01

Manchester City, victorie chinuită

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Everton – Chelsea 2-0 (Doucoure 55, Dobbin 90+2)
  • Fulham – West Ham 5-0 (Jimenez 22, Willian 31, Adarabioyo 40, Wilson 60, Carlos Vinicius 89)
  • Luton Town – Manchester City 1-2 (Adebayo 45+2 / Bernardo Silva 62, Grealish 65)

ple

09-12-2023
17:01

Aston Villa - Arsenal 1-0 (McGinn 7)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Aston Villa se impune în fața lui Arsenal, scor 1-0, și intră cu adevărat în lupta la titlu.

ple

Min. 90 – Golul Havertz este anulat cu ajutorul VAR pentru un henț comis de jucătorul german.

Min. 7 – GOOOL Aston Villa!!! Bailey face o cursă spectaculoasă în stânga, centrează în careu și Mc Ginn marchează din întoarcere, de la 8 metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Aston Villa – Arsenal.

  • Aston Villa: Martinez – Konsa, Diego Carlos, Pau Torres, Digne – Bailey, Kamara, Douglas Luiz, McGinn – Tielemans – Watkins. Rezerve: Marschall – Cash, Dendoncker, Diaby, Duran, Lenglet, Moreno, Ramsey, Zaniolo. Antrenor: Unai Emery.
  • Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Rice, Havertz – Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Ramsdale – Cedric, Elneny, Jorginho, Kiwior, Nelson, Nketiah, Trossard, Walters. Antrenor: Mikel Arteta.
09-12-2023
15:05

Manchester United, eșec umilitor

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Brighton – Burnley 1-1 (Adingra 77 / Odobert 45)
  • Manchester United – Bournemouth 0-3 (Solanke 5, Billing 69, Senesi 74)
  • Sheffield United – Brentford 1-0 (McAtee 45+1)
  • Wolverhampton – Nottingham 1-1 (Cunha 32 / Toffolo 14)

ple

09-12-2023
12:20

Crystal Palace - Liverpool 1-2 (Mateta 57 / Salah 76, Elliott 90+1)

VIDEO cele mai importante faze

Final de meci – Liverpool s-a impus pe terenul lui Crystal Palace, scor 2-1, revenind de la 0-1 după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică.

ple

Min. 90+4 – Golul lui Luis Diaz este anulat corect pentru o poziție de ofsaid a columbianului.

Min. 90+1: GOOOL Liverpool!!! Elliott ia o acțiune pe cont propriu și marchează cu un șut la colțul scurt de la 17 metri.

Min. 76: GOOOL Liverpool!!! Jones profită de o eroare uriașă a lui Olise, îi pasează lui Salah și acesta înscris cu un șut sec.

Min 75: Jordan Ayew vede ușor al doilea cartonaș galben după un fault la mijlocul terenului asupra lui Elliott și este eliminat.

Min. 57: GOOOL Crystal Palace!!! Mateta transformă penalty-ul pe care tot la el l-a scos după faultul lui Quansah și care a fost acordat cu mare întârziere după intervenția VAR.

Min. 29: Palace primise penalty, dar a fost anulat după intervenția VAR, pentru un fault la Endo la recuperarea balonului.

Min. 1: A început partida.

Crystal Palace – Liverpool, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Pe parcursul a doar 48 de ore, sâmbătă, 9 decembrie și duminică, 10 decembrie, se va derula etapa a 16-a din Premier League, în care capul de afiș al rundei a devenit, volens-nolens, după succesul reușit în fața lui Manchester City de către oamenii lui Unai Emery meciul Aston Villa – Arsenal.

Programul etapei a 16-a din Premier League

Sâmbătă, 9 decembrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Crystal Palace – FC Liverpool (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Brighton – Burnley (Orange Sport 4)
  • Man. United – Bournemouth (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • Sheffield United – Brentford
  • Wolverhampton – Nottingham
  • ora 19:30 Aston Villa – Arsenal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Duminică, 10 decembrie, ora 16:00

  • Everton – Chelsea (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • Fulham – West Ham
  • Luton Town – Man. City (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 18:30 Tottenham – Newcastle (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Tunarii au văzut ce au pățit oamenii lui Pep Guardiola la Birmingham

Este clar că meciul asupra căruia vor zăbovi toate privirile se va juca pe Villa Park din Birmingham, acolo unde un Aston Villa în formă excelentă, așteaptă vizita unui lider desprins acum la patru lungimi de campioana Manchester City tocmai datorită echipei cu care se va confrunta acum.

ADVERTISEMENT

Villa a făcut un meci perfect cu City, câștigând cu 1-0 și ajutând astfel, indirect, pe tunari să se distanțeze. Însă la fel de evident este că acum echipa pregătită de Unai Emery vrea să repete isprava și cu Arsenal iar antrenorul echipei din Birmingham să bifeze al doilea succes consecutiv în fața unui compatriot spaniol, acum Mikael Arteta, după ce l-a învins pe Pep Guardiola.

Cormoranii în zbor deasupra unui cuib de vulturi

O altă echipă din elita Premier League, FC Liverpool, vine la Londra, pentru a înfrunta pe Crystal Palace, una dintre cele mai capricioase echipe, capabilă să se bată de la egal la egal cu granzii dar și să piardă meciul urm[tor în fața unei formații de pe ultimele locuri.

ADVERTISEMENT

Evident echipa lui Jurgen Klopp este favorită, dar să ne amintim prin ce a trecut recent într-un alt meci jucat cu o formație londoneză obișnuită, Fulham, tot pe teren propriu, cu două goluri, care au întors aproape ireal un 2-3 în minutul 82 la un 4-3 în final și poate fi un semnal de avertizare pentru The Reds.

Chelsea, față în față cu decapitata Premier League

Un meci aproape emoționant se va juca pe stadionul lui Everton. Va fi o simfonie în albastru, ambele echipe, gazdele de la Everton și oaspeții de la Chelsea, având echipament identic. La prima vedere Chelsea ar trebui să arate ca un solist destul de mare, nu doar valoarea superioară a lotului dar și situația disperată a gazdelor ducând în această direcție.

ADVERTISEMENT

Care ar fi una falsă, pentru că Everton, echipa transformată în exemplu de mai marii fotbalului englez pentru nereguli privind fair-play-ul financiar, ceea ce a însemnat zece puncte penalizare, refuză să moară și face adevărate minuni, etapa trecută zdrobind acasă pe Newcastle cu 3-0!

Tottenham și Newcastle, două echipe care nu se regăsesc

La Londra se vor lupta pentru cele trei puncte Tottenham și Newcastle. Prima a pornit absolut senzațional, a stat câteva etape lider, deși după plecarea lui Harry Kane mulți prevesteau potopul. Până la meciul cu Chelsea în care a început dezastrul, 1-4 și doi jucători eliminați. Singurul rezultat notabil pe care l-a mai făcut Spurs a fost acel neașteptat 3-3 din meciul de la Manchester cu City.

Nici Newcastle nu e ceea ce se așteaptă, cu toate că acum aparține unuia dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, un miliardar saudit. Coțofenele s-au făcut pur și simplu de râs în etapa intermediară, pierzând la scor de neprezentare pe terenul lui Everton, formație penalizată cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT