Sport

Everton a depus apel pentru a-și recupera punctele. Anunțul clubului din Premier League. Update

Everton a depus apel după ce a primit o penalizare de 10 puncte. Clubul din Premier League a ajuns pe penultimul loc în clasament.
01.12.2023 | 18:10
Everton a depus apel pentru asi recupera punctele Anuntul clubului din Premier League Update
Unul dintre cele mai importante cluburi din Premier League este anchetat pentru încălcarea fair-play-ului financiar și riscă o penalizare drastică. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
01-12-2023
16:18

Everton a depus apel, după ce a primit o penalizare de 10 puncte în Premier League

La mijlocul lunii noiembrie, Everton a primit verdictul privind încălcarea regulilor Premier League privind profitabilitatea şi sustenabilitatea (PSR) în sezonul 2021/2022. 

„Caramelele” au ajuns pe penultimul loc în clasament, cu doar 4 puncte în 13 etape, la egalitate cu ultimul loc ocupat de Burnley. În cursul zilei de vineri, 1 decembrie, Everton a anunțat prin intermediul unui comunicat că a depus apel după ce a fost depunctată.

„Everton Football Club a depus astăzi apel la preşedintele comisiei juridice a Premier League împotriva deciziei unei comisii a Premier League de a impune clubului o deducere de 10 puncte.

Acum va fi numită o comisie de apel pentru a examina cazul”, se arată în comunicatul emis de Everton. 

17-11-2023
12:25

Everton, depunctată cu 10 puncte în Premier League!

Everton a primit o penalizare de 10 puncte după audierea Comisiei Independente privind încălcarea regulilor de profit şi sustenabilitate din Premier League. Pedeapsa se va aplica imediat.

Everton avea 14 puncte, dar mai rămâne cu 4 şi cade pe ultima poziţie, la egalitate cu Burnley. Formaţia din Liverpool are posibilitatea de a face recurs. 

La începutul anului campioana Manchester City a fost și ea acuzată de conducerea fotbalului englez că a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar, dar deocamdată nu s-a dat niciun verdict în acest caz.

Penalizare drastică pentru un club istoric din Premier League

Un nou scandal stă să zguduie din temelii fotbalul din Premier League, după ce în spațiul public a apărut o informație conform căreia clubul Everton urmează să fie penalizat extrem de dur pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

Conform publicației The Mirror, gruparea din Liverpool este anchetată de mai multe luni și este acuzată că în ultimii 3 ani a înregistrat pierderi de 3 ori mai mari decât limita impusă de Premier League.

Se vehiculează că Everton va primi o sancțiune de 12 puncte pentru infracțiunile comise. În cazul în care penalitatea va fi confirmată ”caramelele” vor ajunge la -5 în clasament, deoarece în acest moment au acumulat doar 7 puncte în 9 etape.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Sean Dyche traversează o perioadă extrem de dificilă și din punct de vedere sportiv, fiind abia pe locul 16 în clasament, după ce sezonul precedent s-a salvat in extremis de la retrogradare.

Trei cluburi cer daune uriașe de la Everton

Presa engleză a precizat că ancheta a început în mare secret în urmă cu câteva luni, iar verdictul comisiei independente este așteptat în această săptămână. În cazul în care clubul Everton va fi găsit vinovat, oficialii Premier League pregătesc penalizarea cu 12 puncte.

ADVERTISEMENT

Dar problemele nu se vor sfârși aici pentru Everton. Pe lângă faptul că salvarea de la retrogradare ar deveni aproape imposibilă, gruparea din Liverpool ar putea fi acționată și în judecată.

Leeds, Leicester și Burnley au anunțat deja că vor cere daune de 300 de milioane de lire sterline, toate 3 considerând că ar fi putut evita retrogradarea în ultimii doi ani dacă Everton nu ar fi încălcat fair-play-ul financiar.

ADVERTISEMENT

Este a doua veste tristă pe care fanii ”caramelelor” o primesc în această săptămână, după ce legendarul președinte Bill Kenwright a murit la vârsta de 78 de ani, fiind răpus de o boală crâncenă.

ADVERTISEMENT