News

Atac armat în Arabia Saudită. Șase persoane au fost ucise la granița cu Yemen 

27.05.2020 | 14:14
Atac armat in Arabia Saudita Sase persoane au fost ucise la granita cu Yemen
ADVERTISEMENT

Un atac armat produs marți în Arabia Saudită s-a soldat cu șase persoane ucise și alte câteva rănite foarte grav. O anchetă a forțelor locale de ordine este în derulare în acest moment.

Atac armat în Arabia Saudită. Șase persoane au fost ucise la granița cu Yemen

Șase persoane și-au pierdut viața în cursul zilei de marți, 26 mai, într-un atac armat care a avut loc la Aseer, o regiune situată la frontiera cu Yemenul.

ADVERTISEMENT

În urma tragediei, poliția saudită a deschis o anchetă, potrivit agenţiei oficiale saudite de presă SPA, relatează Reuters.

Alte trei persoane aflate în zonă în momentul atacului au fost rănite la Al Amwah (sud), şi au fost spitalizate, potrivit sursei citate Autoritățile locale nu au dezvăluit nimic despre natura incidentului. Astfel, nu se știe dacă e vorba de un atentat terorist sau de o reglare de conturi între localnici.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită conduce o coaliţie a ţărilor de la Golful Persic angajată militar în Yemen împotriva rebelilor şiiţi huthi, susţinuţi de Iran, care deţin controlul asupra marilor oraşe din ţară din 2014.

”Autoritățile de securitate au primit un raport privind împușcăturile între mai multe persoane din provincia Al-Amoah”, a informat agenția oficială de știri SPA, citându-l pe Zaid Muhammad al-Sabbash, un purtător de cuvânt al poliției din regiunea Aseer.

ADVERTISEMENT

Neoficial ar fi vorba de o dispută între două familii

Purtătorul de cuvânt din Aseer a declarat că forțele de securitate au luat măsuri pentru arestarea celor suspecți de aceste crime.

Deocamdată, cauza atacului armat nu este încă clară, dar surse locale au scris în social media că ar fi vorba de o dispută între două familii pentru un lot funciar.

ADVERTISEMENT

Mulți utilizatori au solicitat, cu acest prilej, interzicerea armelor de foc în Regatul saudit. Dacă vor fi prinși, autorii atacului vor fi condamnați la moarte, conform legilor din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT