News

Atac armat în Baltimore, SUA. Peste 28 de persoane au fost rănite, doi oameni au murit

Atac armat în Baltimore, Statele Unite ale Americii, unde 28 de persoane au fost rănite și alte două au murit împușcate într-un complex de locuințe.
02.07.2023 | 17:25
Atac armat in Baltimore SUA Peste 28 de persoane au fost ranite doi oameni au murit
Atac armat în Baltimore, SUA. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Poliția din Baltimore a anunțat că atacul armat a avut loc pe timpul nopții, iar departamentul de poliție al orașului a transmis că 3 persoane sunt în stare gravă după acest incident, petrecut la numărul 800 pe Gertna Avenue, în cartierul Brookyln din Baltimore, cândva după miezul nopții.

Atac armat în Baltimore, SUA

Cele două victime sunt o fată de 18 ani, ucisă pe loc, și un băiat de 20 de ani care a fost declarat decedat după ce a fost transportat de urgență la spital. ”Nouă persoane au fost transportate de la locul atacului la spitale locale, în timp ce alte 20 de persoane afectate au mers la spitale din zonă”, a transmis Poliția, conform CNN.

ADVERTISEMENT

MedStar Health Baltimore a transmis, de asemenea, că departamentul de urgență al spitalului a tratat 19 pacienți pe cursul zilei, toți fiind împușcați. ”Nouă pacienţi grav răniţi au fost stabilizaţi şi transferaţi la centre de traumatologie din Baltimore”, au mai transmis autoritățile.

Momentan nu se cunosc mai multe informații despre motivul atacului sau despre cine ar fi în spatele lui, însă martorii spun că sute de oameni erau adunați în acele momente în zonă pentru un eveniment numit ”Brooklyn Day”. Comisarul interimar al poliţiei din Baltimore, Richard Worley, a anunțat că ancheta va continua pentru a afla adevărul.

ADVERTISEMENT

Primarul din Baltimore, Brandon Scott, a spus că orașul este îndurerat pentru viețile pierdute și pentru oamenii care au fost răniți. ”Vreau ca cei care sunt responsabili să mă audă și să mă audă foarte clar. Nu ne vom opri până nu vă vom găsi și vă vom găsi. Până atunci, sper că cu fiecare respirație pe care o luați să vă gândiți la viețile pe care le-ați luat și la viețile pe care le-ați afectat aici în seara asta”, a declarat Scott.

”Scott i-a îndemnat pe cei care știau ceva despre atac să ofere mai multe detalii. ”Tratează asta ca și cum ar fi familia ta și cum ai dori ca oamenii să o trateze dacă ai jeli, dacă acesta ar fi cartierul tău, dacă a fost un eveniment din comunitatea ta la care s-a întâmplat asta. Vrem să tratezi așa, pentru că așa trebuie să ne tratăm unii pe alții ca niște baltimoreni”, a completat primarul, conform CNN.

ADVERTISEMENT

”Nu ne vom opri până nu vom găsi acei lași care au decis să împuște zeci de oameni, făcând ca doi oameni să-și piardă viața și vom fi aici până îi vom găsi”, a spus Scott. Primarul Scott a completat că fiecare agenție de Poliție din orașul Baltimore va fi în Brooklyn oferind asistență. Detectivii de la omucideri au intervenit la fața locului și și-au asumat controlul asupra anchetei.

Orașul american Baltimore, Maryland, este renumit pentru rata criminalității, care se situează cu mult peste media națională. Crimele violente au crescut în 2015 după moartea lui Freddie Gray pe 19 aprilie 2015, care a declanșat revolte și o creștere a crimelor. Orașul a înregistrat 348 de omucideri în 2019, un număr al doilea după numărul înregistrat în 1993, când populația era cu aproape 125.000 mai mare.

ADVERTISEMENT

Omuciderile din Baltimore sunt puternic concentrate într-un număr mic de cartiere cu sărăcie ridicată. Potrivit unei investigații de la Baltimore Sun, aproximativ 80% din omuciderile cu arme din oraș sunt comise în 25% din cartierele orașului. În ultimii ani, rata împușcăturilor letale a crescut în Baltimore și în cel puțin alte 10 orașe din SUA. Cartierul Coldstream Homestead Montebello din nord-estul Baltimore-ului este considerat cel mai letal cartier al orașului.

ADVERTISEMENT