News

Atac armat în California. Zece persoane au fost ucise de un bărbat înarmat cu o mitralieră

Zece oameni au fost uciși într-un atac armat la un eveniment legat de celebrarea Anului Nou chinezesc, organizat în orașul californian Monterey Park.
22.01.2023 | 14:07
Atac armat in California Zece persoane au fost ucise de un barbat inarmat cu o mitraliera
Atac armat într-un oraș din California/ Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Atacul armat a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei locale 22.30, pe strada West Garvey din Monterey Park, oraș aflat în statul american California, informează CBS News.

Șeriful comitatului Los Angeles a confirmat existența atacului, după celebrarea Anului Nou lunar de către populața cu origini asiatice din regiune.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, identitatea atacatorului nu este cunoscută, singurul lucru cert fiind că acesta este un bărbat, potrivit declarațiilor sergentului de poliție Bob Boese.

Mii de oameni s-au adunat pentru a participa la un festival de celebrare a Anului Nou Lunar, eveniment la care participaseră mii de persoane. În jurul orei 21, majoritatea lor plecaseră deja din zonă.

ADVERTISEMENT

Monterey Park este un oraș de circa 60.000 de locuitori, având o puternică minoritate de origini asiatice.

Atacul armat pare să fi avut loc într-un club din zonă, o parte din localnici crezând inițial că împușcăturile erau focuri de artificii, prilejuite de eveniment.

ADVERTISEMENT

Agresorul a ucis zece oameni, iar alți zece sunt răniți. „Suspectul a fugit de la fața locului”, a precizat căpitanul de poliție Andrew Meyer.

Seung Won Choi, proprietarul unui restaurant aflat vizavi de localul în care au avut loc atacul armat, a declarat că în restaurantul său au intrat trei persoane care i-au spus să încuie ușa.

ADVERTISEMENT

Aceștia i-au relatat că atacatorul are o mitralieră și muniție suficientă pentru reîncărcarea acesteia.

ADVERTISEMENT