News

Atac armat la o biserică din Londra. Șase persoane au fost rănite, o fetiță de 7 ani e pe moarte

Un atac armat la o biserică din Londra a șocat opinia publică, șase persoane fiind rănite, printre care o fetiță în vârstă de 7 ani.
15.01.2023 | 11:12
Atac armat la o biserica din Londra Sase persoane au fost ranite o fetita de 7 ani e pe moarte
Atac armat la biserică în Londra. Foto: Standard.co.uk
ADVERTISEMENT

Fetița se află în stare gravă la spital după ce a fost împușcată alături de cinci alți oameni care asistau la o slujbă de pomenire.

Șase persoane rănite la Londra după un atac armat

Credincioșii veniseră la biserica catolică din Londra pentru a asista la o slujbă dedicată unei mame și fiicei sale, care au murit în noiembrie. Martorii spun că au auzit împușcături în noiembrie

ADVERTISEMENT

Șase persoane au fost rănite după ce o mașină a trecut în grabă pe lângă această biserică și cineva din interiorul autoturismului a deschis focul.

Credincioșii au fugit și panica s-a instaurat în momentul în care s-au auzit împușcăturile. ”Conform primelor investigaţii, împuşcăturile au fost trase dintr-un vehicul în mişcare, care apoi s-a îndepărtat de la faţa locului”, a transmis Poliţia Metropolitană din Londra.

ADVERTISEMENT

Martorii au fost rugați să ia legătura cu autoritățile pentru a oferi mai multe detalii în cazul în care au văzut ceva care ar putea ajuta ancheta.

“Am auzit această bubuitură puternică şi m-am gândit că nu este ceva normal, iar în clipa următoare toată lumea ţipa”, a declarat un martor presei din Marea Britanie. Pe lângă fata de 7 ani, rănită grav, o altă fată de 12 ani și patru femei au fost rănite în urma atacului care a avut loc în apropiere de gara Euston.

ADVERTISEMENT

Fata de 12 ani a fost rănită ușor la picioare și a fost deja externată. Cele patru femei, cu vârste cuprinse între 21 și 54 de ani, au rămas internate în spital, deși viețile lor nu sunt în pericol. Cu toate acestea, fata de 7 ani se zbate între viață și moarte, iar doctorii fac tot ce e posibil pentru a o salva.

Un alt martor a dezvăluit că împușcăturile s-au auzit în momentul în care oamenii priveau eliberarea unor porumbei, la finele slujbei religioase.

ADVERTISEMENT

Preotul paroh Jeremy Trood a explicat că slujba era ținută în memoria Sarei Sanchez, în vârstă de 20 de ani și a mamei sale. Ambele femei au murit la o lună distanță în luna noiembrie, din cauza leucemiei și a unei tromboze. E neclar dacă atacul are o legătură cu persoanele implicate sau dacă a fost un atac la întâmplare.

ADVERTISEMENT