News

Atac armat în SUA: un elev a împușcat doi angajați ai liceului unde învăța. Minorul, dat în urmărire

Un nou atac armat cu victime a avut loc în SUA, acolo unde un elev de 17 ani a împușcat doi angajați ai liceului unde învăța.
23.03.2023 | 09:06
Atac armat in SUA un elev a impuscat doi angajati ai liceului unde invata Minorul dat in urmarire
Atac armat în SUA: un elev de 17 ani, dat în urmărire de poliție, după ce a împușcat doi angajați ai școlii unde învăța. Sursa foto: twitter.com
ADVERTISEMENT

Un elev de liceu a fost la baza unui nou atac armat în SUA. Tânărul este căutat de poliție după ce a împușcat doi angajați ai școlii unde învăța. În ce stare sunt victimele adolescentului.

Atac armat în SUA: un elev de 17 ani, dat în urmărire de poliție, după ce a împușcat doi angajați ai școlii unde învăța

Potrivit informațiilor oferite de poliția americană, atacul a avut loc la East High School din cartierul City Park, Denver. Înainte de ora 10.00 a.m. (ora locală), doi administratori de școală au fost împușcați.

ADVERTISEMENT

Deplasați la locul incidentului, polițiștii au constatat că autorul atacului ar fi un elev de 17 ani. Băiatul a scos un pistol în timp ce era percheziționat și a tras asupra celor doi angajați.

Unul dintre administratori a fost grav rănit și a fost supus unei intervenții chirurgicale la un spital din zonă. A doua victimă este în stare stabilă, fiind deja externată, a spus Ron Thomas, șeful poliției din Denver. Ambele persoane împușcate sunt bărbați, notează CBS News.

ADVERTISEMENT

De subliniat că atacul de miercuri au avut loc într-o școală obișnuită cu violențele. În această uitate a fost raportată o crimă la începutul acestei luni. Campusul școlar East High School găzduiește peste 2.500 de elevi.

Poliția l-a identificat pe elevul atacator. Acesta a fost dat în urmărire

La scurt timp după atac, Poliția din Denver a anunțat că l-a identificat pe suspect. E vorba de Austin Lyle, în vârstă de 17 ani. O fotografie cu el apare deja pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Suspectul a fost descris ca fiind un bărbat de culoare, cu părul negru și ochi căprui. Se crede că ar fi fugit de la locul atacului cu un Volvo XC90 roșu din 2005. Ulterior, un cadavru a fost găsit într-o pădure din apropiere, însă nu se știe dacă există o legătură între cele două cazuri.

Potrivit poliției, suspectul a fost văzut ultima dată purtând un hanorac verde cu glugă. Primarul Michael Hancock a promis că atacatorul va fi prins. ”Îl vom găsi pe acest suspect și îl vom trage la răspundere pentru acțiunile sale”, a spus edilul, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Îngrijorător este faptul că poliția încă nu a reușit să recupereze arma atacului. Ca măsură de siguranță, cursurile la liceul din Denver au fost suspendate. Școala va fi închisă pentru restul săptămânii, a declarat Alex Marrero, directorul unității.

ADVERTISEMENT
Tags: