News

Atac armat într-o biserică catolică din Nigeria. Zeci de oameni au fost uciși în timpul slujbei

Masacru la o biserică catolică din Nigeria. Chiar în timpul slujbei de duminică, 5 iunie, a avut loc un atac armat, în urma căruia au murit zeci de oameni.
06.06.2022 | 09:54
Atac armat intro biserica catolica din Nigeria Zeci de oameni au fost ucisi in timpul slujbei
Cel puțin 50 de oameni au fost uciși în urma atacului. Sursa foto: cbc.ca, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un atac armat a avut loc duminică, la o biserică catolică din Nigeria. Au fost uciși aproape 50 de oameni, printre care și copii, transmit autoritățile locale.

Atac armat în timpul slujbei de la o biserică catolică din sudul Nigeriei. Cel puțin 50 de oameni au murit

Totul a avut loc în Owo, sudul Nigeriei. Autorii masacrului ar fi mai mulți bărbați care au pătruns în lăcașul sfânt înarmați, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Agresorii au lăsat în urma lor bălți de sânge, copii și femei, întinși pe jos. Ei ar fi produs și explozii și nu ar fi acționat doar în interiorul bisericii, ci și în exterior, a informat Funmilayo Ibukun Odunlami, purtător de cuvânt al poliției locale.

”Este atât de trist că, în timp ce a avut loc Sfânta Liturghie, oameni înarmați necunoscuți au atacat Biserica Catolică Sf. Francisc, provocând morți și mulți răniți”, a afirmat și purtătorul de cuvânt al Bisericii Catolice din Nigeria, Augustine Ikwu.

ADVERTISEMENT

Mai multe atacuri în biserici au avut loc în ultimii ani, în Nigeria

Tot Augustine Ikwu a precizat că preoții și episcopul au supraviețuit tragediei. În ultimii ani, în Nigeria s-au comis mai multe atacuri sângeroase de către grupuri jihadiste în biserici, cu precădere în nord, unde se află foarte mulți musulmani.

Președintele nigerian Muhammadu Buhari a reacționat și el în urma întâmplării, pe care a catalogat-o drept ”odioasă”.

ADVERTISEMENT

”Oricum, această țară nu va ceda niciodată în fața oamenilor răi și răi, iar întunericul nu va învinge niciodată lumina. Nigeria va câștiga în cele din urmă”, a declarat Buhari.

Reacția Vaticanului în urma atacului

Și Papa Francisc a oferit un punct de vedere pe seama atacului. Vaticanul a transmis un comunicat de presă în numele suveranului pontif.

ADVERTISEMENT

”Papa a aflat de atacul asupra bisericii din Ondo, Nigeria și de moartea a zeci de credincioși, mulți copii, în timpul sărbătoririi Rusaliilor.

În timp ce detaliile sunt clarificate, Papa Francisc se roagă pentru victime și pentru țară, dureros. afectat într-un moment de sărbătoare și le încredințează pe amândouă Domnului pentru ca el să-și trimită spiritul să-i consoleze”, a transmis Papa Francisc.

Masacrul de duminică este primul din sudul Nigeriei la adresa unor creștini, care sunt, de altfel, predominanți aici. Momentan, evenimentul crunt nu a fost revendicat. Localnicii sunt de părere că agresorii vin din nord.

ADVERTISEMENT
Tags: