News

Atac armat la o biserică din California. O persoană a murit şi alte patru au fost rănite

Un atac armat a avut loc duminică la o biserică din California. Un bărbat a deschis focul asupra celor prezenți, iar o persoană a murit şi alte patru au fost rănite.
16.05.2022 | 07:45
Atac armat la o biserica din California O persoana a murit si alte patru au fost ranite
Focuri de armă într-o biserică din California. Sursa foto: CTV News, Hepta/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Focuri de armă într-o biserică din California. Un bărbat de origine asiatică, în vârstă de 60 de ani, a intrat în lăcașul sfânt și a atacat credincioșii. O persoană a murit, iar alte patru s-au ales cu răni grave.

Focuri de armă într-o biserică din California. Atacatorul, un asiatic în vârstă de 60 de ani

Totul a avut loc duminică, 15 mai, la Biserica Presbiteriană Geneva, din California, înainte de ora locală 13:30. Credincioșii au fost cei care l-au și prins pe agresor, iar asupra lui s-au găsit două pistoale, scrie CTV News.

ADVERTISEMENT

Jeff Hallock, membru al Departamentului Şerifului din Orange County, a declarat că nu se cunoaște motivul din care asiaticul a acționat astfel și crede că nu locuiește în comunitatea respectivă.

Toți oamenii care erau în biserică, 30 la număr, în momentul care se putea transforma într-o adevărată tragedie, ar fi de origine taiwaneză.

ADVERTISEMENT

De altfel, răniții sunt patru bărbați asiatici, cu vârste de 66, 75, 82 și 92 de ani, iar persoana decedată este o femeie în vârstă de 86 de ani.

 ”Un grup de credincioşi a dat dovadă de un eroism excepţional şi de curaj intervenind pentru a-l opri pe suspect. Cu siguranţă ei au prevenit alte decese.

ADVERTISEMENT

Cred că dacă oamenii nu ar fi intervenit, ar fi putut fi mult mai rău”, a mai declarat Jeff Hallock.

Reacția bisericii în urma atacului armat

Și reprezentanții bisericii au reacționat în urma atacului. Ei au îndemnat la rugăciuni pentru cei uciși și răniți.

ADVERTISEMENT

”Vă rugăm să păstrați conducerea congregației din Taiwan și a Genevei în rugăciunile voastre, deoarece au grijă de cei traumatizați de acest atac”, a spus Tom Cramer, pe Facebook, un reprezentant al administrației bisericești.

Tot evenimentul a avut loc la o zi după un altul similar din New York. Un tânăr de 18 ani a intrat într-un supermarket din Buffalo și a atacat persoanele prezente, ucigând zece oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: