News

Atac asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Hamas: Bombardamentul israelian a ucis peste 30 de persoane

Peste 30 de persoane au murit și circa o sută au fost rănite într-un bombardament al Israelului asupra unei tabere de refugiați din Gaza, anunță Hamas.
05.11.2023 | 09:51
Atac asupra unei tabere de refugiati din Gaza Hamas Bombardamentul israelian a ucis peste 30 de persoane
Hamas susține că aproape 10.000 de palestinieni au fost uciși în bombardamente/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că armata israeliană a bombardat, sâmbătă, seara tabăra de refugiați Maghazi din centrul Fâșiei Gaza, atacul soldându-se cu moartea a peste 30 de persoane și rănirea a aproximativ o sută de persoane, transmite News.ro.

Peste 30 de martiri au sosit la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra. Potrivit comunicatului de presă, majoritatea victimelor sunt femei și copii.

ADVERTISEMENT

Corespondentul agenției turce Anadolu din Gaza a declarat pentru AFP că locuinţa sa s-a prăbuşit parţial atunci când un atac aerian a lovit casa vecinilor săi, ucigând mai multe persoane, inclusiv doi dintre copiii săi.

O lovitură aeriană israeliană a vizat casa vecinilor mei din tabăra Maghazi, casa de alături s-a prăbuşit parţial, iar fiii mei Ahmed, 13 ani, şi Qais, 4 ani, precum şi fratele meu au căzut ca martiri, în timp ce soţia mea, mama mea şi doi dintre copiii mei au fost răniţi”, a declarat Muhammad Alaloul, 37 de ani.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, armata israeliană nu a dat detalii despre atacul asupra taberei de refugiați, un purtător de cuvânt afirmând că va face verificări dacă forțele armate ale Israelului acționează în zona taberei Maghazi.

Atacul asupra tabere de refugiați vine la o zi după un alt bombardament asupra unui convoi Hamas în care se aflau și ambulanțe, Israelul susținând că miliția se folosește de acestea pentru transportul combatanților și al munițiilor. Atacul, care a avut loc în fața spitalului al-Shifa, a dus la moartea a 15 persoane și rănirea a 60.

ADVERTISEMENT

De altfel, Israelul continuă să bombardeze masiv obiective din Fâșia Gaza. Vineri seara, mișcarea Hamas a raportat un atac asupra unei şcoli care fusese transformată într-un adăpost improvizat pentru persoanele strămutate în nordul Fâşiei Gaza, soldat cu 20 de morţi şi zeci de răniţi. De asemenea, sâmbătă a fost bombardată o școală ONU unde erau adăpostiți palestinieni strămutați în tabăra Jabaliya. Potrivit autorităților din Gaza, în atac au murit 15 persoane.

Hamas a publicat, sâmbătă, un bilanț potrivit căruia 9.488 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în bombardamentele israeliene. Potrivit estimărilor mișcării, dintre victime aproximativ 3.900 sunt copii.

ADVERTISEMENT

Ostilitățile dintre Hamas și Israel au fost declanșate pe 7 octombrie prin atacul miliției palestinieni asupra teritoriului israelian, atac soldat cu circa 1.400 de morți, majoritatea civili. în urma raidului din Israel, Hamas a luat și 241 de ostatici.

ADVERTISEMENT