Sport

Atac cu bombă la un Fan Club al lui Panathinaikos! Poliția spune că s-au înregistrat doar daune materiale și caută vinovații! Video

Poliția elenă investighează un incident petrecut în această dimineață, atunci când un dispozitiv exploziv a explodat în fața unui Fan Club al lui Panathinaikos.
12.01.2023 | 18:45
Atac cu bomba la un Fan Club al lui Panathinaikos Politia spune ca sau inregistrat doar daune materiale si cauta vinovatii Video
Un dispozitiv exploziv a fost detonat în fața unui Fan Club Panathinaikos dintr-o suburbie din nordul Greciei. Foto: EUROKINISSI
ADVERTISEMENT

Continuă episoadele violente legate de ultrași. Acum este vorba despre cei ai lui Panathinaikos. Iar poliția nu mai suspectează doar fanii rivalelor, în contextul în care există un război deschis între facțiunile grupării din Atena.

Dispozitivul care a explodat lângă fan clubul din Maroussi a făcut doar pagube materiale

În această dimineață, în intervalul orar 3.30 – 3:45 (momentul diferă de la sursă la sursă), Fan Clubul Panathinaikos din Maroussi, suburbie din nordul Atenei, a fost distrus de un dispzitiv exploziv.

ADVERTISEMENT

Atacul a provocat pagube nu doar clădirii vizate. Ci și asupra a opt magazine, șapte case și două autoturisme din zonă. La fața locului au sosit două autospeciale și 6 pompieri. Intervenția lor nu a fost însă necesară, pentru că nu s-au consemnat incendii.

Din fericire, dat fiind momentul, nu au existat victime. Totuși, un bărbat în vârstă din cartier, care suferea de probleme cardiace, a fost transferat la un spital din apropiere. Dar numai ca măsură de precauție.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, detaliile legate de atac nu sunt clare. Exceptând faptul că în atac a fost folosită o motocicletă. Și că a fost folosită dinamită, dar fără canistre cu combustibil atașate. Motiv pentru care nici nu a existat un incendiu.

În rest, unele surse vorbesc despre două persoane care au plantat un dispozitiv în fața clădirii. Iar altele, despre doar una. Poliția a declanșat însă o anchetă. Și este deja în posesia imaginilor camerelor de supraveghere din zonă.

ADVERTISEMENT

Este a treia oară când același Fan Club este vizat, însă această explozie a fost cea mai puternică. Poliția ia în considerare două scenarii posibile.

Primul este acela ca atacatorii să fie suporterii unei echipe rivale. Cel de-al doilea vorbește chiar de o altă facțiune a fanilor lui Panathinaikos. Căci există mai multe conflicte între aceștia.

ADVERTISEMENT

Unul este între susținătorii lui Giannis Alafouzos, președintele echipei de fotbal, respectiv Vassileios Parthenopoulos, omologul său din fruntea clubului de baschet. Iar celălalt, între facțiuni ale Gate 13, cea mai veche entitate de gen din Grecia și una dintre cele mai puternice grupări ultras din Europa.

ADVERTISEMENT