News

Atac sângeros anunțat de ONU. Peste 60 de oameni au fost uciși într-un nou masacru din Sudan

27.07.2020 | 08:07
Atac sangeros anuntat de ONU Peste 60 de oameni au fost ucisi intrun nou masacru din Sudan
ADVERTISEMENT

Peste 60 de oameni au fost uciși și alte câteva zeci au fost răniți în urma unui nou atac sângeros care a avut loc în statul Sudan din nord-estul Africii.

Sute de indivizi înarmați au atacat orașul Masteri, la nord de Beida, în Darfur, sâmbătă după-amiază, a anunțat Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

ADVERTISEMENT

Masacrul din acest weekend este ultimul dintr-o serie de astfel de evenimente care au izbucnit în zonă în urmă cu mai multe luni de zile.

Peste 60 de oameni au fost uciși într-un nou masacru din Sudan

Din informațiile oferite de ONU și citate de AP, aproximativ 500 de oameni înarmați au atacat sâmbătă satul Masteri, situat la 48 de kilometri (30 de mile) la sud de Genena, capitala provinciei din provincia Darfur de Vest.

ADVERTISEMENT

Conflictele dintre Masalit și alte triburi arabe din zonă au început sâmbătă devreme și au durat până duminică târziu, a informat agenția de știri SUNA, citând surse locale.

Raportul spune că autoritățile locale au solicitat întăriri militare pentru a opri confruntările.

ADVERTISEMENT

”Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente care s-au derulat săptămâna trecută şi care s-au tradus prin sate şi case arse, precum şi pieţe şi magazine distruse în acest stat”, a precizat Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) din Khartoum într-un comunicat.

Atacul de sâmbătă a fost cel mai recent dintr-o serie de atacuri sângeroase în zonă. ONU a raportat cel puțin șapte în perioada 19-26 iulie, care a lăsat în urmă zeci de morți și sute de răniți.

ADVERTISEMENT

Mulți copii, printre victimele atacurilor din Sudan

În cursul zilei de duminică, prim-ministrul din Sudan, Abdalla Hamdok, a anunțat că Khartoum va trimite forțe de securitate în Darfur pentru a ”proteja cetățenii și sezonul agricol”.

Numai vineri, insurgenții din regiune au omorât cel puțin 20 de civili, inclusiv copii, în timp ce s-au întors în zonele lor pentru prima dată după mai mulți ani, acesta fiind cel mai recent atac dintr-un șir de incidente violente.

ADVERTISEMENT